MENIU

Facebook face angajări! Află dacă ești eligibil

Videoclipurile și postările care promovează violența sunt împotriva regulilor Facebook, dar rețeaua a fost criticată pentru faptul că a nu răspuns prompt la postarea acestiu tip de conținut. Printre cele mai șocante situații de acest gen se numără videoclipuri live ale unei crime din Cleveland și uciderea unui copil în Thailanda. Videoclipul din Thailanda a putut fi urmărit timp de 24 de ore înainte de a fi eliminat.

În majoritatea cazurilor, conținutul este revizuit și, eventual, eliminat numai dacă utilizatorii se plâng. Rapoartele de știri și postările care condamnă violența sunt permise. Acest lucru reprezintă un echilibru dificil pentru companie. Facebook nu dorește să acționeze ca un cenzor, deoarece filmele violente, cum ar fi cele care documentează brutalitatea poliției sau ororile războiului, pot servi unui scop important.

Compania Facebook plănuiește să angajeze încă 3.000 de oameni pentru a revizui videoclipuri și alte postări, după ce a fost criticată pentru că nu a răspuns suficient de prompt la imaginile reprezentând crime, difuate în direct.

Angajările care vor vea loc pe parcursul anului viitor se vor adpuga celor 4.500 de persoane deja angajate. Respectivii trebuie să identifice delictele și alte tipuri de conținut discutabil pentru a fi înlăturare.

Totuși, nu este totul la latitudinea rețelei. Utilizatorii înșiși trebuie să decidă cât sunt de dispuși să se expună la violență.