MENIU

Facebook, anunț de ultimă oră: Schimbare majoră în News Feed

<p>Facebook, anunț de ultimă oră: Schimbare majoră &icirc;n Newsfeed</p>

În următoarele săptămâni, utilizatorii Facebook vor observa o diferență majoră în algoritmul de afișare, în News Feed. Schimbarea anunțată de Facebook vizează toate postările, ce figurează în News Feed, de la texte, fotografii până la înregistrările video și are ca scop prioritizarea informațiilor difuzate de prietenii apropiați, informează ComputerWorld.com.

Prin această reconfigurare a conținutului, Facebook încearcă să le furnizeze utilizatorilor săi mai mult din ceea ce vor să vadă, de la primul click.

"Scopul News Feed-ului este să îți afișeze conținutul care te interesează. Asta înseamnă că noi trebuie să îți furnizăm combinația ideală de postări, atât din partea prietenilor, cât și din partea persoanelor publice, organizațiilor și comunităților la ale căror pagini ai dat like. Acest echilibru variază de la utilizator la utilizator, în funcție de chestiunile de care este interesat", a scris Max Eulenstein, managerul de produs al Facebook, și Lauren Scissors, expert al companiei în monitorizarea activității utilizatorilor, în cadrul unei postări pe blog.

Rețeaua de socializare a făcut, recent, o serie de sondaje printre utilizatori, întrebându-i cum le-ar putea îmbunătăți sistemul de afișare în News Feed. Bazându-se pe răspunsurile lor, Max Eulenstein și Lauren Scissors au anunțat că vor întreprinde trei mari schimbări.

În primul rând, pentru persoanele care nu dețin mulți prieteni, pe Facebook, sau care nu urmăresc activitatea multor organizații/instituții/persoane publice, vor putea să vizualizeze, după aceste modificări, de la o primă accesare a paginii, postări multiple provenind de la aceeași sursă.

A doua modificare îi vizează pe cei care dețin mulți prieteni pe Facebook. De acum înainte, activitatea prietenilor apropiați va fi reactualizată, în News Feed, cu prioritate.

A treia schimbare va reduce din vizibilitatea comentariilor, atribuite de alți utilizatori la postările prietenilor, și va acorda mai mult spațiu postărilor celor din lista de prieteni.