MENIU

Fabrica de gheaţă cu E-coli a fost închisă, controalele se extind

Pericolele ascunse din cuburile de gheaţă. Aşa îţi distrugi singur sănătatea

Fabrica de gheaţă cu E-coli din Bucureşti care a livrat mii de pungi în hipermarketuri a fost închisă, iar controalele se extind în toată ţara.

Fabrica de gheaţă a primit şi o amendă de 2.000 de lei, pentru condiţii de igienă necorespunzătoare, se spune în comunicatul  Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti.

Acţiunea a avut loc în urma unei sesizări primite de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, care a activat mecanismul de alertă rapidă pentru alimente şi furaje.

Cele mai grave probleme ţin de existenţa în gheaţa pentru consum uman a unui număr mare de bacterii coliforme şi chiar E-coli, au anunţat autorităţile. Potrivit primelor date, se pare că producătorul a folosit apă nealimentară, dar a etichetat pungile ca fiind apă filtrată şi purificată.

În urma controalelor la fabrica de gheaţă au fost oprite de la comercializare 1.800 kg de cuburi de gheaţă şi 5.372 pungi cuburi de gheaţă de 1 sau 2 kg. aflate deja la comercializare în marile magazine.

Citeşte si:

Alertă naţională, gheaţă cu bacterii în hipermarketuri

Mai multe articole despre:
gheaţă ANPC E-Coli