MENIU

EXPLOZIE pe Şantierul Naval Midia - Sunt cel puțin 3 victime cu arsuri - Una dintre ele a ajuns la spital

O explozie s-a produs vineri dimineață pe Șantierul Naval Midia. Pompierii au intervenit de urgență. Trei persoane au suferit arsuri grave. 

O explozie s-a produs, vineri, la o navă aflată în Şantierul Naval Midia, anunță ISU Dobrogea.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați să intervină în această dimineață pe Șantierul Naval Midia.

Din primele informații, explozia s-a produs imediat după ora 9.00. 

La fața locului au intervenit Stația Midia cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 ATC și un echipaj SMURD B, Detașamentul Port cu autospeciala pentru victime multiple, Detașamentul Fripis cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o descarcerare și Detașamentul Palas cu un SMURD C si 2 ambulante SAJ.

Cel puțin trei persoane au fost rănite în deflagrație. Victimele au fost evaluate medical de cadrele de la Serviciul de Ambulanță Constanța, la fața locului. Acestea au suferit arsuri pe față și corp. 

Una dintre ele, cetăţean român, a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa, a informat ISU Dobrogea.

"La faţa locului, colegii mei au constatat faptul că, din fericire, a fost vorba de o explozie neurmată de incendiu, în urma căreia au fost înregistrate trei victime, care au fost evaluate medical la faţa locului. Dintre acestea una singură a fost transportată la spital cu arsuri, conştientă, de echipajul SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Dobrogea', celelalte două refuzând transportul la spital. Victima care a fost transportată la spital este de naţionalitate română", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU "Dobrogea", Anamaria Stoica, potrivit agerpres.ro.

Potrivit ISU Dobrogea a avut loc o explozie în urma acumularii de gaze. Pompierii au precizat că explozia nu a fost urmată de un incendiu.

Foto: ISU Dobrogea

Conform primelor informații, explozia s-ar fi produs după reparații la o navă de pe Șantierul Naval Midia și s-ar fi declanșat de la un motor termic, scrie Ziua de Constanta. Din primele informații este vorba de nava Maddox, de transport mărfuri generale, sub pavilion Sierra Leone, care se afla pentru reparații în Șantierul Naval Midia.