MENIU

EXPLOZIE puternică în sudul Turciei: doi morți și 16 răniți

Explozie puternică

Cel puțin două persoane au fost ucise și 16 au fost rănite joi dimineață la Adana în sudul Turciei de explozia unei mașini-capcană în fața biroului guvernatorului regional, au anunțat autoritățile locale citate de agenția de presă Anadolu, preluată de Reuters și AFP, notează Agerpres.

"Două persoane au fost ucise și 16 rănite", a declarat guvernatorul din Adana Mahmut Demirtas. Explozia a avut loc la scurt timp după ora 8:00 (5:00 GMT).

În imaginile de la televiziune se putea vedea un incendiu în clădirea din care ieșea un fum gros, negru, după explozia mașinii în parcarea din față. Explozia a spart ferestrele clădirii cu mai multe etaje.

Detalii suplimentare nu au fost disponibile imediat.

Turcia a fost lovită de un val de atentate cu mașină-capcană în ultimele luni comise de Partidul Muncitorilor din Kurdistan PKK interzis și filiala sa TAK.

Alte atacuri au fost revendicate de gruparea teroristă Statul Islamic.

Consulatul General al Statelor Unite din Adana a avertizat în urmă cu trei săptămâni că grupurile extremiste "continuă eforturile agresive de a ataca cetățeni americani și alți străini la Adana". Departamentul de Stat a avertizat cetățenii americani să evite călătoriile în sud-estul Turciei.

Adana se află la aproximativ 16 km de Baza Aeriană Incirlik, folosită de armata SUA pentru a lansa atacuri împotriva militanților Stat Islamic în Siria. Familiile personalului militar american au primit ordin să părăsească Adana și alte părți ale Turciei în martie, ca urmare a unor preocupări de securitate.

Mai multe articole despre:
explozie explozie în Turcia