MENIU

Explozia de la Sankt Petersburg, cauzată de un ”dispozitiv improvizat”. Declarații oficiale | VIDEO

Zece oameni au fost răniți, după ce o explozie s-a produs într-un supermarket din Sankt Petersburg. Alte 50 de persoane au fost evacuate din clădirea în care se afla magazinul. Nouă dintre victime au fost duse de urgență la spital. Autoritățile susțin că explozia a fost provocată de un ”dispozitiv improvizat”. 

"Potrivit informaţiilor preliminare, explozia a fost cauzată de un dispozitiv improvizat cu o forţă echivalentă cu cea generată de 200 de grame de TNT, cu fragmente letale", a declarat purtătoarea de cuvânt a Comisiei de Investigaţii din Rusia, Svetlana Petrenko.

Totodată, reprezentanții serviciului de urgență a declarat că la fața locului s-au deplasat mai mult echipaje de salvare.

”S-a auzit o explozie. Apoi mai multe echipe de salvare au ajuns la fața locului. Evacuarea a fost făcută și nu există niciun incendiu”, a spus un reprezentant local al serviciului de urgență, potrivit RT.com.

''O deflagraţie a avut loc către ora locală 18,30 (15,30 GMT) într-un supermarket de pe bulevardul Kondratiev din Sankt Petersburg'', a indicat poliţia într-un scurt comunicat.


Nimeni nu şi-a pierdut viaţa în explozie, dar, din nefericire, 10 persoane rănite, iar nouă dintre ele au avut nevoie de spitalizare.

Mai multe clipuri video de la fața locului arată salvatorii și poliția sosind în zona unde s-a petrecut incidentul.

Oficialii tratează cazul drept un atac.

Mai multe articole despre:
explozie Sankt Petersburg magazin