MENIU

EXPLOZIE de infectări cu varianta Delta a COVID-19, în Filipine! Manila, capitala statului, intră în lockdown timp de 2 săptămâni

Coronavirus

Autorităţile filipineze au plasat regiunea în care se află capitala ţării, Manila, într-un lockdown de două săptămâni. Măsura intră în vigoare chiar astăzi și vine după ce Ministerul filipinez al Sănătăţii a raportat peste 10.000 de cazuri noi de coronavirus, fapt ce reprezintă cel mai mare număr zilnic de infectări din ultimele patru luni. 

Filipine se confruntă, în prezent, cu una dintre cele mai ample recrudescenţe ale pandemiei de coronavirus, din Asia, raportând o creştere constantă a numărului de infectări pe parcursul ultimelor două săptămâni, atribuită de experţii din domeniul sănătăţii variantei Delta, cunoscută anterior drept varainta indiană, mult mai contagioasă a Covid-19, relatează Reuters.

"Guvernul naţional, împreună cu guvernele locale, trebuie să acţioneze agresiv, ca şi cum ar exista deja o transmitere comunitară", a declarat Maria Rosario Vergeire, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Filipine, într-o conferinţă de presă, referindu-se la răspândirea acestei variante virale.

"Toate zonele din regiunea capitalei naţionale prezintă rate pozitive de creştere (a numărului de cazuri, n.r.)", a arătat oficialul. 

Pentru a se asigura că dispoziţiile noului lockdown sunt respectate, poliţiştii filipinezi au amenajat centre de control în jurul regiunii în care se află Manila, o aglomeraţie urbană compusă din 16 oraşe, în care trăiesc peste 13 milioane de locuitori.

Numărul total al cazurilor de infectare cu COVID-19 a ajuns, în Filipine, la aproape 1,64 milioane de persoane, iar bilanţul victimelor din această ţară la 28.673.

Până în prezent, doar 9,8 milioane de persoane, reprezentând aproximativ 9% din populaţia totală a statului Filipine - 110 milioane de locuitori - au fost imunizate cu schema completă de vaccinare anti-COVID-19, mai arată sursa citată.