MENIU

Explozia din Braşov. Doi pacienţi ar putea fi transferaţi în strainătate. Care e starea lor

<p>Explozia de la fabrica din Braşov. Bărbatul transferat &icirc;n străinătate a murit</p>

Doi dintre cei cinci muncitori răniţi în explozia de la fabrica de pâine Vel Pitar din Braşov sunt în continuare în stare gravă, intubaţi şi ventilaţi mecanic, dar stabilizaţi, Spitalul Judeţean Braşov luând legătura cu Ministerul Sănătăţii în cazul unui posibil transfer la clinici din străinătate.

Managerul Spitalului Judeţean, dr. Daniela Neculoiu, a declarat că starea celor cinci pacienţi răniţi în explozie, cu vârste între 40 şi 55 de ani, este staţionară, însă evoluţia lor poate fi imprevizibilă, scrie Mediafax.

"Cei doi pacienţi internaţi la ATI sunt stabilizaţi, dar în continuare în stare gravă, sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic. Vom vedea, pentru că evoluţia este imprevizibilă. Ceilalţi trei au fost în sala de operaţie, le-au fost îngrijite leziunile şi nu sunt mari probleme. Sunt spre bine, dar au nevoie în continuare de tratament, de autogrefare, când apar muguri de ţesut viu. Ei sunt internaţi la Chirurgie Plastică, au trecut deja 72 de ore şi nu au apărut complicaţii serioase, au trecut de perioada critică", a spus dr. Neculoiu.

De asemenea, managerul Spitalului Judeţean a precizat că a discutat cu Ministerul Sănătăţii şi cu aparţinătorii celor doi pacienţi aflaţi în stare gravă, o femeie de 51 de ani şi un bărbat de 46 de ani, pentru un eventual transfer la clinici din străinătate.

"Am avut o discuţie cu aparţinătorii care au cerut să fie transferaţi în străinătate, dar le-am explicat care sunt riscurile şi deocamdată nu avem niciun răspuns clar de la ei. În primul rând, trebuie să existe o cerere scrisă din partea aparţinătorilor, apoi să vedem dacă pacientul este transportabil, apoi trebuie completate formalităţile şi găsită o clinică din străinătate care să-i poată primi. Am luat legătura şi cu Ministerul Sănătăţii pentru a ne asigura spijin“, a mai spus managerul de la Spitalul Judeţean.

În urma exploziei, şase persoane au fost rănite şi transportate la spital, dintre care una, un bărbat de 31 de ani, a murit pe masa de operaţie la Spitalul Judeţean Braşov. Bărbatul era cel care a rămas prins sub dărâmături şi care a suferit traumatisme craniene foarte grave.

 

Mai multe articole despre:
fabrică pacienţi explozie Braşov stare pacienţi