MENIU

Explicațiile primarului din Gorj care a spus că "i-ar împușca pe cei care udă porumbul”: A fost o figură de stil

Porumb - imagine de arhivă

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a explicat, marți seara, în emisiunea "100%" de la Realitatea PLUS, controversata declarație făcută recent, potrivit căreia i-ar împușca sau i-ar băga la închisoare pe cei care udă porumbul cu apa din rețeaua publică. 

"În anumite situații se poate accepta un limbaj figurativ ca să atragi atenția asupra gravității situației în care ne aflăm. Ori situație în care ne aflăm, aceea cu copiii și cu bătrânii care nu au apă pentru că unii udă porumbii, nu am zis că udă roșii... Nu poți să iei dreptul unei persoane de a se spăla. E în pericol sănătate publică a localității. Dacă te duci prin comună și îl întrebi pe unul: domne\", ai apă la rețea? Și îl vezi că se uită peste gard și furtunul este poiană - se uită dacă curge apa pe furtun pentru că robineții sunt deschiși non-stop. Sunt și alțiicare au dreptul să aibă apă", a afirmat edilul, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.

El a arătat că în acest moment sistemul de alimentare cu apă este calcult după directivele europene.

Avem o finanțare de 13 milioane de euro pentru apă și canal fonduri eruopene, care va permite redimensionare, dar în niciun caz nu va putea fi sistem de irigații. Rămâne tot o rețea de alimentare cu apă de uz casnic", a arătat primarul din Peștișani.

Întrebat ce scrie în contractele pe care le au cetățenii comunei cu operatorul regional, Cosmin Pigui a răspuns:

"Scrie în lege, în Legea Apelor... Sunt contracte pe apometru și contracte pe paușal. Putem să zic că îi tragem în țeapă. Am și eu doi copii mici și am și eu drepturi ca și dvs. Nu sunt doar edil și dacă sunt edil asta înseamnă co sunt preșul oricui".