MENIU

Explicație neașteptată. Un om de știință arată ce semnifică de fapt visele erotice

Dacă ai avut cel puţin o dată un vis în care te aflai în mijlocul unei partide de sex cu o persoană de care nici măcar nu te simţi atrasă, fie el un vecin sau un coleg de la locul de muncă, cu siguranţă ai căutat o explicaţie logică pentru o astfel de scenă apărută în mintea ta peste noapte, scrie feminis.ro. 

Jane Teresa Anderson, specialist în interpretarea viselor, spune că unul dintre motivele existenței viselor erotice ar fi senzaţia de apropiere şi intimitate faţă de un anumit aspect al vieţii cotidiene.

"Ce trebuie să te întrebi este "cine este această persoană cu care fac sex?", "ce reprezintă asta?", iar cea mai bună metodă prin care poţi face asta este să te gândeşti la primele trei cuvinte pe care le-ai folosi pentru a descrie acea persoană."

Anderson oferă ca exemplu un vis în care faci sex cu un anume Bob, coleg de la locul de muncă, la care nu te-ai fi gândit niciodată astfel. Apoi te gândeşti la cuvinte care să îi descrie personalitatea şi îţi vin în minte următoarele: plictisitor, ambiţios şi capabil să îşi asume riscuri.

"Dacă te bucuri de partida de sex apărută în vis, la un anumit nivel, în ultimele zile te-ai simţit cumva apropiată de una dintre aceste trăsături. Poate fi vorba despre faptul că de regulă nu îţi asumi riscuri, dar ai avut ocazia să o faci în ultimele zile." Astfel, visul erotic îţi transmite atitudinea ta faţă de ideea de a-ţi asuma riscuri. Dacă ai perceput actul sexual în mod pozitiv, atunci subconştientul îţi spune că ţi-ar prinde bine să îţi asumi riscuri. Dacă, însă, actul sexual este neplăcut, mintea îţi transmite, de fapt, un avertisment pentru a sta departe de situaţiile riscante.

Dacă există o persoană de care îţi place, însă, şansele ca aceea să apară în cadrul unui vis erotic sunt scăzute. O vei visa, însă, în alte ipostaze, menite să îţi trezească întrebări cu privire la faptul că nu ai abordat-o încă.

Mai multe articole despre:
sex interpretare vise erotice