MENIU

Expert în securitate: Următorii ani vor fi punctați periodic de atentate teroriste

Expert în securitate: Următorii ani vor fi punctați periodic de atentate teroriste

Atentatul care a avut loc marți seară în Istanbul nu va fi ultimul nici pentru Turcia, nici pentru Europa, așa că trebuie să ne obișnuim cu noua realitate. Important este să nu cedăm în față organizației teroriste Stat Islamic, a declarat pentru Ziare.com, Iulian Fota, fost consilier prezidențial pe probleme de securitate. 

„În general Statul Islamic a fost mai degrabă bănuit, n-a prea revendicat atentate în Turcia. Probabil că au fost anumite interese să nu ostilizeze Turcia mai mult decât au făcut-o, pentru că, totuși, granița dintre Turcia și Siria este una prin care se mișcă și ei, iar sigilarea ei ermetică ar crea o mare problemă logistică Statului Islamic, dacă nu și de altă natură”, a arătat Fota la Ziare.com.

Acesta a explicat că blocarea ermetică a graniței dintre Turcia și Siria ar avea și efecte nedorite. „Acolo nu e vorba numai despre Statul Islamic, avem refugiați, avem nevoia de asistentă umanitară. Sigilarea unor granițe presupune un cost de plătit și pentru partea 'buna' a lucrurilor”, a completat fostul consilier prezidențial.

Articolul complet pe Ziare.com