MENIU

Exod la mormântul lui Arsenie Boca: puhoi de lume la Prislop (VIDEO)

La 28 de ani de la moartea călugărului Arsenie Boca, Mănăstirea Prislop a fost luată marți cu asalt, aproximativ 10.000 de pelerini trecând pe la mormântul duhovnicului.

De la primele ore ale dimineţii, aglomerația era așa de mare, încât cozile de mașini și autocare, de-o parte și de alta a drumului spre mănăstirea, depășeau doi kilometri, scrie Ziarul Hunedoreanului.

Vârful de aglomerație a fost la ora amiezii, la slujba de comemorare ce a avut loc la mormântul lui Arsenie Boca.

Pelernii au fost întâmpinaţi cu sarmale şi colaci, unii au primit calendare şi flori. La rândul lor, mulţi dintre ei au adus pachete cu daruri la mănăstire.

Duhovnicul Arsenie Boca a devenit un simbol al rezistenție prin credință în perioada neagră a comunismului-stalinist. De-a lungul acelor ani, a fost închis în arestul Siguranţei din Braşov, apoi dus la Canal şi a trecut prin în închisorile Jilava, Timişoara şi Oradea. După eliberarea din temniţele comuniste, la mijlocul anilor '50, Arsenie Boca nu şi-a mai putut relua activitatea de preot și s-a retras la mănistire. Duhovnicul a murit în 28 noiembrie 1989, iar apropiaţii săi susţin că ar fi prevestit prăbuşirea regimului comunist din România şi moartea, în zi de sărbătoare, a fostului preşedinte comunist Nicolae Ceauşescu.

 

Mai multe articole despre:
arsenie boca prislop