MENIU

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Primele date EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014

<p>Multe secţii din ţară au rămas fără declaraţii pe proprie răspundere</p>

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Astăzi, în primul tur al alegerilor prezidențiale, 18.296.567 de cetățeni români cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a-și desemna președintele. Secțiile de vot s-au deschis la ora 7.00 și se închid la ora 21.00. EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 VEZI AICI în timp real monitorizarea BEC privind PREZENŢA LA VOT. Toate informațiile necesare cetățenilor, inclusiv pentru votul din străinătate, pot fi regăsite în materialul următor. EXIT POLL ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 la REALITATEA.NET.

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. UPDATE: Peste 3,5 milioane de români au votat, până la ora 13:00, potrivit estimărilor făcute până în acest moment. EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. În municipiul Bucureşti, prezenţa la vot arată astfel:

Sectorul 1 -22,8%
Sectorul 2- 20,3%
Sectorul 3- 18,4%
Sector 4 - 20,7%
Sector 5 - 18,4%
Sector 6 - 21,2%

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. PREZENŢA OFICIALĂ LA VOT LA ORA 11:30: Peste un milion de români au votat până la ora 10:00 în toată ţara. Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central la ora 11:30, prezenţa la vot arată astfel:

Urban - 6,37%
Rural - 6,78%

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. La capitolul prezenţă la vot, fruntaşe sunt judeţele:

Teleorman - 8,86%
Olt - 8,62%
Dâmboviţa - 8,21%
Constanţa - 8,20%
Ilfov - 8,02%

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE.
Prezenţă redusă s-a înregistrat în judeţele:

Covasna - 4,59%
Maramureş - 4,70%
Harghita - 4,84%
Satu Mare - 4,97%
Cluj - 5,22%

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE
. În municipiul Bucureşti, prezenţa la vot arată astfel:

Sectorul 1 -6,56%
Sectorul 2- 5,93%
Sectorul 3- 5,23%
Sector 4- 5,81%
Sector 5 - 5,39%
Sector 6 - 6,0%

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. PREZENŢA LA VOT LA ORA 10:00. Peste un milion de români au votat până la ora 10:00 în toată ţara. Mai exact, Biroul Electoral Central arată o prezenţă parţială de 6,5%.

La nivel judeţean, Constanţa conduce până acum la numărul votanţilor. Cea mai slabă prezenţă la vot s-a înregistrat în Covasna.

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. Şi bucureştenii s-au mobilizat la vot.

Potrivit datelor parţiale furnizate de BEC, prezenţa la vot pe sectoare, la ora 10:00, arată astfel:

Sectorul 1 - 6,6%
Sectorul 2 - 5,9%
Sectorul 3 - 5,2%
Sectorul 4 - 5,8%
Sectorul 5 - 5,4%
Sectorul 6 - 6,0%

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Campania electorală s-a încheiat în dimineața zilei de sâmbătă, la ora 7:00. După această dată, au fost interzise acțiunile de tip electoral. Astăzi, secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și se vor închide la ora 21:00.

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. Udrea: Am votat pentru calea democraţiei

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. Elena Udrea s-a prezentat, la ora 9:00, la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", din Bucureşti, pentru a-şi exprima votul.

"Am votat conştientă că România se află la o răspântie istorică de drumuri. Am votat pentru calea democraţiei, justiţie independentă, stat de drept puternic, dar şi pentru prosperitate, pentru un preşedinte care să fie în stare să construiască cevaîn România, să ducă România măcar un pas înainte. Am votat pentru un preşedinte puternic, implicat, patriot, liber de butoane, neşantajabil", a spus Elena Udrea.

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. Mirel Mircea Amariţei: "Am votat pentru o Românie a prosperităţii"

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. "Romania, astazi esti pro. Români, nu va lasati influentati de slogane. Mergeti la vot, votati cu mintea si sufletul pentru ai nostri copii", a afirmat Mirel Mircea Amariţei.

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. Victor Ponta a votat împreună cu soţia Daciana şi cu primarul Oprescu

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. Candidatul la preşedinţie şi, în acelaşi timp, premier al României, Victor Ponta, a votat la Şcoala nr. 17 din Bucureşti, alături de soţia Daciana şi de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. "Sunt convins şi optimist că după 25 de ani după ce ne-am câştigat o libertate pe care ne-o dorim foarte mult vom pune punct unei tranziţii", a declarat Victor Ponta.

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. Iohannis a votat alături de soţie. Zi specială în familia candidatului

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. Klaus Iohannis a votat la Sibiu, alături de soţia lui. Candidatul la preşedinţie şi-a făcut apariţia la urna de vot la ora 09:30, la Şcoala nr. 4 din Sibiu.

"Am votat pentru România lucrului bine făcut. Am emoţii, până se termină ultima rundă de voturi", a declarat Klaus Iohannis.

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. Băsescu: Românii să vină la vot! Niciun candidat nu seamănă cu mine

ALEGERI PREZIDENŢALE 2014. "Este clar pentru mine că este momentul schimbării unui mod de a fi preşedinte, după 10 ani va veni alt tip de preşedinte. Problema este să fie unul care să continuie consolidarea statului de drept şi care să facă România frumoasă", a declarat Traian Băsescu.

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. Crin Antonescu: Am votat din respect pentru acest drept fundamental

”Am venit astăzi la  vot,din respect pentru acest drept fundamental care este pană la urma cel mai important castig al nostru din ultimii 25 de ani, si din solidaritate pentru cei care isi exprima un vot, indiferent cu cine ai votat (....) Nu am avut dubii", a spus Antonescu.

OFICIAL: CÂȚI ROMÂNI AU DREPT DE VOT: Datele AEP

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. În primul tur al alegerilor prezidențiale, pe 2 noiembrie, au drept de vot 18.296.567 de cetățeni români, iar la cel de-al doilea, pe 16 noiembrie, 18.305.826 de persoane, potrivit ultimelor date furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Campania electorală a debutat pe 3 octombrie, iar în cursa pentru fotoliul prezidențial au intrat 14 candidați — Victor Ponta (PSD-UNPR-PC), Klaus Iohannis (Alianța Creștin-Liberală), Elena Udrea (Partidul Mișcarea Populară), Kelemen Hunor (Uniunea Democrată Maghiară din România), Dan Diaconescu (Partidul Poporului — Dan Diaconescu), Constantin Rotaru (Partidul Alianța Socialistă), Corneliu Vadim Tudor (Partidul România Mare), William Brînză (Partidul Ecologist Român), Mirel Mircea Amariței (Prodemo) și Szilagyi Zsolt (Partidul Popular Maghiar din Transilvania). De asemenea, vizează funcția de șef al statului și patru independenți — Teodor Meleșcanu, Călin Popescu-Tăriceanu, Monica Macovei și Gheorghe Funar.

Președintele țării se alege prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscriși în listele electorale permanente. În cazul în care niciunul dintre candidați nu a întrunit majoritatea, se organizează al doilea tur de scrutin, la care participă numai primii doi stabiliți în ordinea numărului de voturi obținute în primul tur. Este declarat ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate, conform legii pentru alegerea președintelui României, scrie Agerpres.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.  Program prelungit la buletine, în ziua alegerilor

Pe data de 1 noiembrie, programul la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor va fi cuprins între orele 8.00 – 16.00, pentru eliberarea actelor de identitate, iar la Serviciul Stare Civilă, pentru eliberarea de duplicate, între orele 08.00-16.00, în vederea facilitării obţinerii actelor de identitate. Pe 2 noiembrie, programul cu publicul la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor va fi între orele 8.00 – 21.00 iar la Serviciul Stare Civilă, pentru eliberare duplicate, între 8.00 şi 16.00, scrie ziarulevenimentul.ro.

ALEGERILE PREZIDENŢIALE: Prezenţa la vot va fi monitorizată în toate secţiile de votare

PESTE 30 000 de  POLIȚIȘTI sunt MOBILIZAȚI în ziua VOTULUI

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a anunțat vineri că pentru alegerile prezidențiale de duminică au fost mobilizați peste 58.000 de angajați ai MAI, din care aproximativ 31.300 sunt polițiști, 12.500 jandarmi, 3.600 polițiști de frontieră, 10.000 pompieri și peste 600 de forțe ale altor structuri operative ale ministerului.

Oprea a arătat în videoconferința cu prefecții și șefii structurilor centrale și teritoriale ale MAI că principalele misiuni ale acestora vizează asigurarea ordinii publice, paza secțiilor de votare și prevenirea infracțiunilor electorale.

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. "În total, 11.300 de angajați ai ministerului sunt implicați în misiunile de menținere a liniștii și siguranței publice, iar peste 34.200 vor asigura paza secțiilor de votare. Alți 4.700 de specialiști ai MAI vor fi mobilizați pentru verificarea și soluționarea sesizărilor privind incidentele și evenimentele în legătură cu procesul de votare", a afirmat ministrul de Interne.

Oprea a subliniat că va fi constituită și o rezervă de intervenție formată din 7.800 de angajați ai structurilor de ordine publică.

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. Potrivit ministrului de Interne, în aceste zile, angajații inspectoratelor pentru situații de urgență desfășoară controale tehnice de specialitate pentru înlăturarea riscurilor de incendii în localurile de vot. "Vreau să aveți în vedere fiecare clădire unde sunt organizate secții de votare iar această acțiune să fie terminată până mâine", le-a spus Oprea prefecților.

De asemenea, IGPR a detașat de la începutul acestei săptămâni ofițeri specialiști în fiecare județ, pentru a monitoriza activitățile din competența structurilor teritoriale de poliție.

Gabriel Oprea i-a cerut chestorului general Petre Tobă să urmărească la nivel național legalitatea desfășurării transportului rutier de persoane, pentru a nu apărea situații care ar avea ca scop turismul electoral.

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. "Reamintesc că votarea de două sau mai multe ori, introducerea în urnă a mai multor buletine de vot sau votarea fără a avea acest drept constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la șase luni la trei ani", a subliniat Oprea, precizând că aceeași pedeapsă este prevăzută și pentru cei care oferă bani, bunuri sau alte foloase.

 S-a decis ORDINEA candidaților pe buletinul de vot. 

Kelemen Hunor va fi primul candidat pe buletinul de vot la alegerile prezidenţiale, el fiind urmat de Klaus Iohannis, Dan Diaconescu şi Victor Ponta, potrivit tragerii la sorţi făcută marţi de preşedintele BEC, judecătoarea Veronica Năstasie.

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. BEC a stabilit orele la care VEI AFLA PREZENȚA la VOT în ziua ALEGERILOR PREZIDENȚIALE

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit orele de referință pentru transmiterea datelor privind prezența la vot la alegerile prezidențiale, orele la care informațiile vor fi disponibile și date publicității fiind 11,30, 14,30, 17,30, 20,30 și 22,30.

Potrivit unei decizii a BEC, orele până la care secțiile de votare vor transmite informații către BEC sunt 10,00, 13,00, 16,00, 19,00 și 21,00.

Transmiterea datelor privind prezența la vot către sistemul informatic se realizează numai de către președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare sau locțiitorii acestora.

Președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare sau locțiitorii acestora, după caz, au obligația de a transmite, în ziua votării, informațiile privind prezența la vot.

Potrivit deciziei BEC, metodologia pentru colectarea datelor și informarea opiniei publice privind prezența populației la vot pentru secțiile de votare din străinătate se va stabili în mod distinct.

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. Câte secții de vot vor fi deschise în ziua alegerilor prezidențiale, în România și în străinătate

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE: 307 televiziuni şi radiouri vor reflecta campania

Campania pentru alegerile prezidenţiale, care va începe în audiovizual pe 3 octombrie, la ora 00.00, va fi reflectată de 307 televiziuni şi radiouri. EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE.

Astfel, 172 de televiziuni şi 135 de posturi de radio au informat CNA privind intenţia de a reflecta campania pentru alegerea preşedintelui României, potrivit unor informaţii făcute publice în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Printre televiziunile care vor difuza emisiuni electorale se numără Antena 3, staţiile locale ale Antena 1, B1 TV, Kanal D, Prima TV (staţia centrală, de la Bucureşti, şi staţiile locale), Digi 24 (staţia centrală şi cele locale), Realitatea TV (staţia centrală şi staţiile locale), The Money Channel, România TV, Naşul TV, Neptun TV, Look TV, Look Plus şi SRTv (staţiile centrale şi studiourile regionale).

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. Şi posturile de radio şi-au declarat intenţia de difuzare a unor emisiuni electorale, între acestea numărându-se Europa FM, RFI România, Realitatea FM (staţia centrală şi cele locale) şi posturile Societăţii Române de Radiodifuziune.

Toate aceste posturi de televiziune şi radio vor fi monitorizate de specialiştii CNA pe toată perioada campaniei electorale. Consiliul va monitoriza şi alţi radiodifuzori, prin sondaj şi dacă va primi reclamaţii.

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. Campania electorală pe posturile de radio şi de televiziune publice şi private va începe pe 3 octombrie, ora 00.00, şi se încheie pe 1 noiembrie, ora 7.00, potrivit Deciziei CNA numărul 528 din 11.09.2014 privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerea preşedintelui României.

Pentru candidaţii la funcţia de preşedinte al României, accesul la serviciile publice şi private de radio şi televiziune este egal şi gratuit, potrivit mediafax.ro.

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE: Cum arată BULETINUL DE VOT

ALEGERI PREZIDENAŢIALE 2014. Membrii BEC au aprobat, joi, modelul buletinului de vot ce va fi folosit la alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie, numele candidaţilor urmând să fie tipărite pe două pagini, respectiv opt pe prima pagină, şase pe următoarea.

ALEGERI PREZIDENAŢIALE 2014. Pe prima pagină vor fi imprimate opt patrulatere cu numele următorilor candidaţi: Kelemen Hunor (UDMR), Klaus Iohannis (ACL), Dan Diaconescu (PPDD), Victor Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC), William Brînză (PER), Elena Udrea (PMP), Mircea Amariţei (Prodemo) şi Teodor Meleşcanu (independent). VEZI AICI BULETINUL DE VOT

Pe pagina a doua a buletinului de vot vor fi înscrişi candidaţii Gheorghe Funar (independent), Zsolt Szilagyi (PPMT), Monica Macovei (independent), Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), Călin Popescu Tăriceanu (independent) şi Corneliu Vadim Tudor (PRM).

ALEGERI PREZIDENAŢIALE 2014. Patrulaterele cu numele candidaţilor sunt înscrise pe două coloane, numerele impare în partea stângă, iar cele pare în dreapta.

Contactat de MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a precizat că macheta buletinului de vot, aşa cum a fost prezentată, spre aprobare, membrilor BEC, de Monitorul Oficial, a fost astfel concepută - cu două pagini, pe prima opt candidaţi, iar pe a doua 6 candidaţi - la solicitarea BEC.

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. AVERILE candidaţilor la PREZIDENŢIALE

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. Cei mai bine cotati candidati la alegerile prezidentiale din noiembrie sunt oameni instariti, dupa cum arata declaratiile lor de avere.

Cea mai bogata este Elena Udrea, presedintele PMP si candidatul acestui partid la fotoliul de la Cotroceni.

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. Astfel, Elena Udrea are mai multe case si terenuri, doua autoturisme - un Fiat 500 si un Mercedes -, bijuterii in valoare totala de 100.000 de euro, numeroase plasamente, investitii si imprumuturi, precum si mai multe conturi in lei si euro, in valoare totala de aproape 3,5 milioane de lei. De la Camera Deputatilor, Elena Udrea a incasat anul trecut aproape 59.000 de lei.

Victor Ponta, candidatul PSD, detine terenuri, case si apartamente, doua masini - Fiat si Citroen -, precum si bani in conturi la Unicredit Tiriac si BRD, in valoare totala de 250.000 de lei.

EXIT POLL EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE. In calitate de premier, Victor Ponta a incasat 74.208 lei, in timp ce sotia sa, Daciana Sarbu, a castigat ca europarlamentar 74.408 euro.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, primar al Sibiului, a trecut in declaratia de avere 3 apartamente si 3 case de locuit, precum si trei conturi la BCR in lei, euro sau dolari, in valoare totala de aproape 110.000 de lei.

Citeşte mai multe pe ziare.com.