MENIU

SEISM 2018, ziua 2. Zeci de intervenţii în Capitală. Tabără de sinistraţi pe Arena Naţională

<p>EXERCIŢIU SEISM 2018, ziua a doua. Zeci de intervenţii &icirc;n Capitală / Foto: Facebook IGSU</p>
<p>EXERCIŢIU SEISM 2018, ziua a doua. Zeci de intervenţii &icirc;n Capitală / Foto: Facebook IGSU</p>
<p>EXERCIŢIU SEISM 2018, ziua a doua. Zeci de intervenţii &icirc;n Capitală / Foto: Facebook IGSU</p>

EXERCIŢIU SEISM 2018. Operațiuni de salvare de amploare, duminică, în Capitală, în cadrul scenariului exerciţiului "Seism 2018". Este ziua a doua a simulării.

UPDATE 15.23:O replica de 5,8 grade a cutremurului initial simulat in cadrul exercitiului Seism 2018 s-a produs, duminica, echipele pornind in teren pentru a evalua situatia.

"In urma cu cateva minute, in scenariul exercitiului Seism 2018 s-a introdus o replica a cutremurului, cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter, care s-a produs in zona Vrancea, la o adancime de 141 km", au transmis, duminica, reprezentantii Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU).

Echipajele de interventie in situatii de urgenta se deplaseaza in teren pentru efectuarea recunoasterilor si evaluarea pagubelor generate de aceasta replica a cutremurului.

Tabara de sinistrati pe Arena Nationala

De la ora 19.00, se va organiza a treia tabara de sinistrati, cu o capacitate de 600 de persoane, pe Arena Nationala. Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, spune ca, dupa prima zi a exercitiului, nu au fost descoperite probleme in ceea ce priveste viteza de reactie, dar exista aspecte legislative care trebuie imbunatatile.

Ultimul bilant al exercitiului Seism 2018 vorbeste despre 2.098 persoane decedate, 3.912 raniti, 7.250 persoane disparute, 30.000 persoane sinistrate si 130.000 de persoane afectate.

Intereventii în plina desfasurare, in sectorul 5 din Capitală. Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta intervin pentru cautarea si salvarea victimelor unui seism cu impact major asupra Bucurestiului.

 

 

Acțiuni de amploare au fost și noaptea trecută la Spitalul Floreasca din Capitală, dar și la Baza 90.

Zeci de victime au ajuns la Spitalul Floreasca, în mai puțin de un sfert de oră, iar numărul răniților continuă să crească. Sute de persoane au primit îngrijiri medicale peste noapte, potrivit scenariului, în 9 unități medicale din municipiul București. În spitalele din Capitală sunt disponibile 365 de paturi adecvate pentru intervenții chirurgicale. A fost declanșat planul alb de intervenție.

15 dintre victimele suprinse sub dărâmături au fost transportate la spitalul județean din Cluj cu o aeronavă tip Spartan.

De asemenea, în cadrul exercițiului, a fost instalat de către Ministerul Apărării și spitalul de campanie ROL II, în poligonul Centrului 70 Geniu Aviație din Pantelimon.

În sprijinul echipelor medicale mobile care acționează pentru salvarea rănițior în urma seismului major s-a alăturat și o echipă formată din 168 de medici și asistenți medicali din Israel.

Aceștia au aterizat noaptea trecută pe Baza 90 Otopeni, iar de astăzi vor acționa în incinta spitalului mobil de tip 3 israelian dotat la cele mai inalte standarde. Medicii străini asigura ingrijire medicală victimelor, inclusiv intervenții chirurgicale și asigură spații pentru terapie intensivă.

În zona Academiei de Politie, o morga mobilă a ajuns pentru preluarea mai multor persoane decedate și transportarea lor la institutul de medicină legală. În același timp Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul municipiului Bucureşti a decis ca cei 30.000 de sinistrați să fie cazați în taberele organizate pe stadioanele Pantelimon, Voluntari, Ștefănești și Chiajna, din județul Ilfov. Aici le-au fost aduse alimente, haine și produse de igienă personală.

 

Mai multe articole despre:
seism 2018 exerctiu seism