MENIU

Exerciţiu de salvare în caz de cutremur

100 de salvatori, ajutaţi de un elicopter şi câini antrenaţi au intervenit astăzi la Şcoala Sanitară Fundeni. Nu a fost vorba de o acţiune de salvare, ci de un simplu exerciţiu.

Asociaţia Salvatorilor Voluntari a simulat o intervenţie pentru găsirea a trei persoane blocate într-o clădire afectată de un cutremur de mare intensitate.

Exerciţiul şi-a propus salvarea a trei persoane prinse într-o clădire parţial distrusă de un cutremur cu magnitudinea 7,8 pe scara Richter. Cei 100 de salvatori au folosit câinii special antrenaţi pentru căutarea victimelor.

Pentru că scările nu mai puteau fi folosite, salvatorii au scos victimele folosind echipamente de alpinism. Organizatorii spun că este prima simulare realizată doar de voluntari. Salvatorii au plătit din propriul buzunar operaţiunea de azi, ca de altfel şi antrenamentele făcute până acum. Şi asta chiar dacă au dovedit de nenumărate ori că pot fi utili în misiuni reale.

Salvatorii voluntari spun că peste 2.000 de clădiri din Bucureşti s-ar putea prăbuşi în cazul unui cutremur de magnitudinea celui pe care l-au simulat astăzi.
Mai multe articole despre:
simulare acţiune salvatori Fundeni