MENIU

EXCLUSIV| Falimentul lui Dinamo pentru o afacere de lux. Cum e implicat Șerdean

Dorin Șerdean

Dinamo București e cea mai tare telenovelă românească a ultimilor ani. Unul dintre cele mai iubite cluburi din România a ajuns în paragină din pricina investitorilor fantomă dar și a nepăsării autorităților. Cel mai detestat personaj de către suporterii lui Dinamo, Dorin Șerdean e omul care se opune din răsputeri preluării clubului de oameni interesați să investească bani mulți și să o aducă pe Dinamo, din nou, în prima Ligă.

Șerdean n-are niciun cent de băgat la Dinamo dar se agață cu dinții de acțiunile pe care le deține după ce a preluat Lotus, coaforul fantomă, de la spaniolul Cortacero.

De luni bune, după ce Dorin Șerdean a reușit să „repatrieze” acțiunile Lotus de la Pablo Cortacero (72,8%), atât adminsitratorul judiciar cât și Vlad Iacob, au declarat că poartă negocieri pentru a aduce o persoană sau o firmă care să poată susține clubul aflat în reorganizare judiciară.
Negocierile cu Adrian Tomșa, mogului media care a dorit să-i preia pe „câini” s-au împotmolit, varianta Viorel Cataramă a picat din start, iar discuțiile cu Mohammad Murad s-au transformat într-o telenovelă. Omul de afaceri a lămurit situația, într-o declarație pentru playsport.ro.

Un obstacol este cel care deține acțiunile. Trebuie să înțeleagă că dacă nu are soluții, trebuie să cedeze aceste acțiuni într-un mod, zic eu, corect. E păcat să blocheze planurile noastre pentru niște aberații. Tare aș vrea să rezolvăm cât se poate de mult procedura și să fie lucrurile bătute în cuie în cel mai scurt timp. Părerea mea este că lucrurile sunt rezolvate într-un procent de peste 80%. Suntem interesați de Dinamo eu și un grup de persoane. ”, a declarat Murad

ȘERDEAN JOACĂ LA DOUĂ CAPETE

Ultimul nume, pe lista câinilor, este Diya William Shoucair, un om de afaceri libanez directorul unei firme care se ocupă cu vânzarea utilajelor agricole și de construcții, societate cu o cifră de afaceri, în 2021, de 14 milioane euro. Sediu principal al firmei Farm Tech România, a cărui director general este Diya William Shoucair, se află gard în gard cu cantonamentul „câinilor” de la Săftica. Și tocmai gardul este principalul motiv pentru care libanezul se preface interesat de Dinamo.

 

Surse realitateasportiva.net spun că Diya William Shoucair n-are niciun gând să plătească datoriile clubului sau salariile jucătorilor lui Burcă ci terenul de la Săftica dar și oportunitățile pe care i le-ar oferi noua arenă a câinilor. Patronul de la Farm Tech a început de săptămâni bune negocierile pentru a prelua de la Ionuț Negoiță baza de la Săftica și a refuzat constant să discute cu Murad, cel care l-ar fi invitat în câteva rânduri să i se alăture în tentativa de a prelua Dinamo. Shoucair negociază în paralel atât cu Negoiță preluarea bazei de la Săftica dar și cu Șerdean, de la care vrea să cumpere acțiunile lui Dinamo, totul în ceea ce ar putea fi cea mai tare afacere imobiliară a deceniului. Aceleași surse realitateasportiva.net spun că omul de afaceri libanez vrea să transforme baza de la Săftica într-un ansamblu imobiliar de lux, totul între-o asociere cu o firmă de construcții românească.

Mai mult Shoucair a înțeles perfect că noul stadion Dinamo ar putea aduce bani mulți prin închirierea spațiilor comerciale ale noii arene. Discuțiile cu omul care controlează Farm Tech sunt de altfel motivul pentru care Șerdean a mărit dintr-o dată prețul acțiunilor pe care le deține la Dinamo. Asta după ce le promisese fanilor dar și noului administrator special că nu va ține cu dinții de locul său în club.

Atât Dorin Șerdean cât și că Diya William Shoucair n-au răspuns telefoanelor realitateasportiva.net

 

Mai multe articole despre:
dorin serdean dinamo