MENIU

Exclusiv! Cum tratezi Melasma, plăcile pigmentare de pe față

Despre Melasmă se știu mai puține lucruri, dar de plăci pigmentare maronii localizate la nivelul feței se plâng tot mai multe persoane, în principiu femei (doar 10% bărbați). În materialul următor, vă explicăm care este cauza acestei afecțiuni, cum se poate preveni, dar și cum se tratează Melasma, informații oferite de Dr. Chiriță Alina-Mihaela, dermatolog www.hipocrat2000.ro

Conform medicului specialist dermatolog, Chiriță Alina-Mihaela, de la Spitalul de Recuperare Medicală – Hipocrat , Melasma este o problemă frecventă a pielii, mai des întâlnită în rândul femeilor. Aceasta se caracterizează prin apariția de plăci pigmentare maronii localizate la nivelul feței, mai rar la nivelul gâtului și antebrațelor, zone expuse mai des la soare.

Leziunile sunt cel mai frecvent localizate pe nas, frunte, obraji, perioculari și deasupra buzei inferioare. Diagnoticul de MELASMĂ se pune pe baza examenului clinic și prin examinare cu lampa Wood.

Cauzele apariției Melasmei

-         Expunerea la soare, în special vara, fără fotoprotecție.

-         Schimbările hormonale: apare frecvent la femeile gravide.

-         Folosirea contraceptivelor și substituentelor hormonale.

-         Produsele cosmetice care irită piele, pot agrava Melasma.

Cum se tratează

-         Se recomandă folosirea cremelor sau loțiunilor de fotoprotecție, zilnic, indiferent dacă sunt zile însorite sau nu.

-         Local se pot folosi crème depigmentante care scad activitatea celulelor producătoare de pigment.

-         Există și mijloace alternative de tratament care includ proceduri avansate efectuate in cabinetul specialistului.

Tratament oferit de Dr. Chiriță Alina-Mihaela, Medic Specialist Dermatolog, de la Spitalul de Recuperare Medicală - Hipocrat. www.hipocrat2000.ro


 

Mai multe articole despre:
dermatologie melasma Hipocrat Hipocrat2000