MENIU

Persoanele condamnate pentru evaziune ar putea să plătească penalizări

Propunere dureroasă pentru evazionişti. Procurorul General al României vrea ca persoanele condamnate pentru evaziune fiscală să plătească şi penalizări pentru prejudiciul cauzat statului.

Tiberiu Niţu le-a cerut magistraţilor de la instanţa supremă să admită un recurs în interesul legii. Demersul vine în condiţiile în care instanţele din ţară au luat decizii diferite.

Judecătorii vor analiza propunerea la începutul lunii septembrie, iar dacă se va accepta, atunci toate instanţele din ţară vor fi obligate să aplice penalizările.

Taxarea va fi cu atât mai mari cu cât dosarul este mai vechi, iar prejudiciul mai mare. Penalizările vor fi stabilite potrivit procedurilor ANAF, adică 0,02 la sută din valoarea prejudiciului, în fiecare zi.

Omul de afaceri Ovidiu Tender este judecat în prezent pentru evaziune fiscală, iar dosarul său este pe rolul instanţei din 2006. Printre cei care ar putea suporta rigorile legii se mai află ginerele lui Vasile Blaga, Andrei Rudeanu, şi cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu.

Mai multe articole despre:
ANAF penalizări taxare evazionişti