MENIU

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Realitatea.net va publica BAREMELE la proba MATEMATICĂ

Evaluare nationala 2015

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Varianta de subiect extrasă la matematică este cea cu numărul 7. Elevii au trebuit să fie în săli până la ora 8:30, proba fiind programată să înceapă la ora 9:00. Baremul la proba de matematică de la Evaluare Naţională 2015 va fi publicat în jurul orei 15:00. Realitatea.net va publica BAREMELE la proba MATEMATICA la EVALUARE NAŢIONALĂ 2015!

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Rezultatele la Evaluare Naţională 2015 vor fi afişate în 26 iunie, până la ora 16.00, iar în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, vor fi depuse contestaţiile. În perioada 27-29 iunie vor fi rezolvate contestaţiile depuse de candidaţi, iar în 30 iunie vor fi afişate rezultatele finale.

Testul la matematică este al doilea și, în același timp, ultimul din cadrul examenului de Evaluare Națională 2015.În acest articol vă prezentăm subiectele pe care le-au primit elevii astăzi la examen, imediat ce acestea vor fi disponibile.

Subiecte Evaluare Națională 2015 Matematică. Desfășurarea examenului

Absolvenții claselor a VIII-a au la dispoziție două ore pentru a rezolva problemele de matematică. Potrivit programei, subiectele de Matematică din acest an vor avea un limbaj diferit, formularea acestora fiind adaptată la situații concrete, la fel ca testele internaționale.

Examenul începe la ora 9.00, dar elevii trebuie să își ocupe locurile în bănci încă de la 8:30.

Elevii au voie să folosească doar pastă și cerneală de culoare albastră, iar pentru scheme sau desene - creion negru, fiindu-le permisă intrarea în examen cu instrumente de desen.

CITIȚI ȘI: Evaluare Națională 2015. Astăzi este proba la Matematică

Este interzisă folosirea oricărui mijloc de calcul electronic.

Elevii primesc o coală de hârtie tipizată, pe care își vor completa numele cu majuscule, iar colțurile vor fi semnate, iar apoi lipite de profesorii asistenți în sala de examen.

Sunt doi asistenți, profesori care predau altă materie decât cea la care sunt examinați absolvenții de gimnaziu.

Subiecte Evaluare Națională 2015 Matematică. Înregistări video

Evaluarea și notarea se face de către doi profesori, care lucrează în săli separate. În cazul în care diferența dintre note este de cel mult un punct, se va face media aritmetică a acestora, fără rotunjire. Dacă diferența este mai mare de un punct, atunci lucrarea este recorectată de alți doi profesori.

Candidaţii nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze sau să schimbe între ei ciorne sau notițe care pot fi folosite pentru rezolvarea subiectelor sau foi din lucrare.

Încălcarea regulilor aduce cu ea eliminarea candidaţilor de la proba respectivă, indiferent dacă frauda a fost comisă sau a fost doar o tentativă de fraudă.

La examenul de Evaluare Națională 2015 vor fi camere de supraveghere atât în clasele unde elevii dau examen, în sălile care se descarcă și se multiplică subiectele, dar și în locurile unde se corectează și se depozitează lucrările elevilor.

Spre deosebire de anii trecuți, se vor face și înregistrări audio. Comisiile de examen sunt obligate să verifice, prin sondaj, aceste înregistrări după fiecare probă scrisă.

Dacă sunt sesizate nereguli, fraude sau tentative de fraudă, comisia este apoi obligată să verifice înregistrările din toate sălile de examen din acea școală.

Program Evaluare Naţională 2015:

22 iunie – Proba la Limba Română 
23 iunie – Proba la Limba Maternă 
24 iunie – Proba la Matematică 
26 iunie – Afişarea rezultatelor 
26 iunie – Depunerea contestaţiilor 
27 – 29 iunie – Rezolvarea Contestaţiilor 
30 iunie – Afişarea rezultatelor finale

Subiecte Evaluare Naţională 2015 - Ce subiecte au primit elevii la Limba Română

Evaluarea Naţională 2015. Elevii de clasa a VIII-a susţin astăzi proba la Limba Română

Evaluarea Naţionala 2015. Peste 6.100 de politişti supraveghează buna desfăşurare a examenelor

Evaluarea Naţională 2015. Numerele de telefon la care pot fi sesizate neregulile

Evaluarea Națională 2015. Subiecte la Limba și Literatura română

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Examenele vor fi supravegheate video şi audio

EVALUARE NATIONALA! Iata ce varianta a fost aleasa pentru prima proba scrisa


EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Modelele de subiecte din anul 2014 pot fi consultate aici, cele din 2013 aici, cele din 2012 aici, cele din 2011 aici  şi cele din 2010 aici.

Admiterea în liceu

Admiterea în liceu se face prin repartizare computerizată, după ce elevii susţin, la finalul clasei a VIII-a, testele scrise de la Evaluarea Naţională, la limba romană, matematică şi limba maternă. Media de admitere în liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (75 la sută) şi media notelor din gimnaziu (25 la sută). Pentru admiterea în liceu nu este necesară o medie minimă.

Repartizarea computerizată în licee are loc în trei etape. În prima etapă de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014-2015. În a doua etapă se pot înscrie candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi cei care au rămas nerepartizaţi. În etapa a treia se înscriu elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

Evaluare naţională 2015 - simulare. Subiectele la proba de matematică

 

Evaluare Naţională Matematică 2015