MENIU

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014, după proba la LIMBA ROMÂNĂ: ELEVII "HAPPY", DASCĂLII ÎNGRIJORAŢI

Elevii de clasa a VIII-a au început astăzi simularea examenului de Evaluare Naţională

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 A început săptămâna testelor pentru elevii de clasa a opta. Astăzi au trecut de simularea primei probe a examenului de EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 ce îi aşteaptă la vară. Ministerul Educaţiei a anunţat subiecte de dificultate medie la limba română, dar profesorii au constatat că unele întrebări sunt chiar dificile, chiar dacă elevii au spus la unison că mai uşor de atât nu se putea. Dacă se înşeală sau nu, vor afla peste trei săptămâni, la afişarea rezultatelor.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Elevii au fost nevoiţi să analizeze poezia "Zăpada sărută întinderile", scrisă de Anatol Baconski. În realitate, opera are unele capcane chiar şi pentru cei bine instruiţi..

"S-ar putea elevii de clasa a VIII-a sa aiba un mic entuziasm, intotdeauna cand textul fictional este poezie, este mult mai dificil pentru elevi decat sa interpreteze un text in proza", a spus Florina Rogalsky, profesoară de Limba română.

Anca, elevă la Şcoala Centrală din Capitală, a rezolvat aproape toate cerinţele în jumătate din timpul acordat pentru examen. "Cel mai greu cred ca a fost ultima compunere pentru ca trebuia sa-mi imaginez o intamplare intro zona turistica si nu mi-a venit nimic pe moment", a spus Anca.

Notele la examenele finale vor conta pentru intrarea la liceu şi în acelaşi timp, pentru a realiza un top al celor mai bune şcoli din România.

Miercuri, elevii de clasa a VIII-a vor susţine simularea la matematică, iar joi la limba maternă. Cât de bine s-au descurcat şi cât mai au de recuperat vor afla pe 7 martie, când vor fi afişate rezultatele. Din fericire pentru ei, notele nu vor fi trecute în catalog.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Ministrul Educaţiei, ANUNŢ IMPORTANT:Subiecte de nivel mediu, iar notele...

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014  "Simulările şi evaluările pe parcurs permit creşterea performanţei şi a calităţii sistemului de învăţământ. Pentru că mâine încep testele în cadrul simulărilor pentru examenul de evaluare naţională, cu proba de limbă şi literatură română, le urez elevilor mult succes şi putere de concentrare. Cu toţii trebuie să ştie că subiectele vor fi de nivel mediu şi că acest exerciţiu îi ajută şi îi pregăteşte în vederea examenului din iunie", a precizat ministrul educaţiei, Remus Pricopie, scrie Mediafax.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014  Ministrul a mai amintit că, în acest semestru, pe lângă activităţile curente, cunoscute deja de către elevi, părinţi şi profesori, sistemul de educaţie va avea parte de câteva premiere.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014  "Este vorba despre evaluarea elevilor din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, care va avea loc în luna mai, despre simularea evaluării naţionale, prin care elevii clasei a VIII-a vor trece în februarie, şi despre simularea examenului de bacalaureat pentru elevii clasei a XI-a, ce va avea loc în martie, în paralel cu simularea, cunoscută deja, în cazul elevilor clase a XII-a. Aceste simulări şi evaluări pe parcurs, desfăşurate pe baza unor proceduri standard la nivel naţional, sunt extrem de importante şi de necesare", a mai spus Pricopie.

Simulările la EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 reprezintă, în opinia ministrului, o radiografie a sistemului de învăţământ, oferă rezultate comparabile şi permit acţiunea pe două paliere. Pe de o parte, profesorii vor avea posibilitatea să intervină din timp, prin mijloace specifice, pentru a remedia problemele punctuale şi a îmbunătăţi rezultatele finale. Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei Naţionale va dispune de un tip de feedback ce îi va permite să introducă mai multă coerenţă în politicile educaţionale şi să crească performanţa şi calitatea sistemului de învăţământ.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014  Ministrul Educaţiei a mai spus că în semestrul al II-lea va exista o intensificare a activităţii cadrelor didactice, a elevilor, dar şi a conducerii unităţilor de învăţământ.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014  "Sunt convins că dăruirea şi responsabilitatea tuturor celor implicaţi în organizarea şi derularea acestor activităţi vor fi, ca de fiecare dată, la cote maxime şi, cu o bună coordonare, rezultatele vor fi foarte bune", a conchis Pricopie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014  Potrivit calendarului privind organizarea şi desfăşurarea simulării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, proba la limba şi literatura română va fi susţinută marţi 18 februarie, cea la matematică în 19 februarie, iar proba la limba şi literatura maternă în 20 februarie. Rezultatele testelor vor fi afişate în 7 martie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014  Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog, a conchis ministrul Educaţiei.

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. VEŞTI BUNE pentru elevii claselor 0-IV

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Marţi se desfăşoară proba scrisă la limba şi literatură română, miercuri are loc proba scrisă la matematică, iar joi, pe 20 februarie, la limba şi literatura maternă.

În acele unităţi şcolare care nu au spaţii suficiente pentru susţinerea în condiţii bune a simulărilor la EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 directorul poate decide ca elevii claselor I – IV dar şi ai clasei 0 să rămână acasă în zilele de 18 şi 19 februarie.

Decizia a fost luată deoarece marti 18 februarie are loc SIMULAREA EXAMENULUI DE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 la Limba si literatura romana, iar miercuri, simularea la matematica. Cursurile din cele doua zile vor fi recuperate in zilele de sambata – pe 22 februarie si pe 1 martie, scrie desteptarea.ro.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. SIMULARE LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ. SUBIECTE CARE NU SE DAU!


EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Elevii încep SIMULĂRILE! CONTEAZĂ SAU NU REZULTATUL EXAMENULUI?

Iată CALENDARUL la EVALUARE NAŢIONALĂ 2014:

CALENDARUL Simularilor EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 pentru elevii clasei a VIII-a

Simularea evaluarii naţionale pentru elevii clasei a VIII-a din anul şcolar 2013-2014:

18 februarie 2014 Simulare – Limba si literatura româna – proba scrisa
19 februarie 2014 Simulare – Matematica – proba scrisa
20 februarie 2014 Simulare – Limba si literatura materna – proba scrisa
7 martie 2014 Afisarea rezultatelor

Rezultatele obţinute de elevi la simulare EVALUARE NAŢIONALĂ 2014  nu se pun în catalog. Rezultatele vor fi analizare la nivelul fiecărei şcoli în parte.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Potrivit ordinului privind organizarea si desfasurarea simularii evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national, în anul scolar 2013 - 2014, examenul are loc "pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv a unui examen de bacalaureat national si cu scopul de a optimiza rezultatele obtinute de catre elevii din învatamântul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale"

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 "Rezultatele obtinute de elevi la simularea EVALUĂRII NAŢIONALE 2014 pentru absolventii clasei a VIII-a si la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national sunt analizate la nivelul fiecarei unitati de învatamânt în care s-au desfasurat simularile nationale din anul scolar 2013-2014, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptarii unor masuri pentru îmbunatatirea performantelor scolare", se arată în ordinul ministrului Educaţiei, Remus Pricopie.

DESCARCĂ LISTA CONŢINUT SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014