MENIU

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Ce SUBIECTE s-au dat ANUL TRECUT LA LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ?

Ce subiecte s-au dat anul trecut la EVALUARE NAŢIONALĂ

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 În zilele de 18,19 şi 20 februarie toţi elevii de clasa a VIII-a vor susţine SIMULAREA examenului de EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 timp proba la limba română, matematică şi, după caz, limba maternă. Iată ce ar trebui să recapitulezi pentru PROBA DE LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ.În 2013 la EVALUARE NAŢIONALĂ, elevii au avut de analizat un text de Alexandru Vlahuţă. De asemenea, găsirea unor antonime, rolul virgulei într-un fragment de text, două compuneri şi construirea unei fraze cu subordonată predicativă se numără printre cerinţele subiectelor probei de limba română din cadrul examenului de evaluare naţională.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Marţi se desfăşoară proba scrisă la limba şi literatură română, miercuri are loc proba scrisă la matematică, iar joi, pe 20 februarie, la limba şi literatura maternă.

Conținuturile pentru simulare sunt cele prevăzute în programa pentru EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 pentru absolvenții clasei a VIII-a.

Pentru simulare EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 sunt exceptate următoarele conținuturi: procedee de expresivitate artistică în textele studiate (figuri de stil: alegoria) – conținut asociat competenței specifice 1.1; complementul direct și propoziția subordonată completivă directă; complementul indirect și propoziția subordonată completivă indirectă; complementele circumstanțiale și propozițiile subordonate circumstanțiale corespunzătoare (de loc, de timp, de mod, de cauză, de scop) – conținuturi asociate competenței specifice.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 LA CE ORĂ ÎNCEPE EXAMENUL?

Activitatea de preluare a subiectelor de la Centrele de comunicare se va face intre orele 8.15 - 8.30.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: intre orele 8-8.30 accesul candidatilor in salile de clasa

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: 8.30 - candidatii nu mai au dreptul de a parasi sala de examen pana la primirea subiectelor, predarea lucrarilor si parasirea centrului de examen se poate face abia dupa ora 10.30

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: 9.00-inceputul probei scrise.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Alexandru Vlahuţă şi Charles Dickens, la română scris. DESCARCĂ SUBIECTUL

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 În 2013 la EVALUARE NAŢIONALĂ, elevii au avut de analizat un text de Alexandru Vlahuţă. De asemenea, găsirea unor antonime, rolul virgulei într-un fragment de text, două compuneri şi construirea unei fraze cu subordonată predicativă se numără printre cerinţele subiectelor probei de limba română din cadrul examenului de evaluare naţională.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. La subiectul 1, elevii au primit un fragment din Alexandru Vlahuţă - "Din durerile lumii", pornind de la care au avut de îndeplinit mai multe cerinţe.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Prima dintre acestea a constat în găsirea de antonime pentru cuvintele "sărac", "mari" şi "bucurie". Apoi, elevii au trebuit să explice rolul virgulei în secvenţa de text "cu inima plină de dor, de bucurie şi de nerăbdare".

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Cerinţa a treia a constatat în transcrierea din text a două cuvinte sau grupuri de cuvinte care se referă la timpul în care se petrece acţiunea.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 La a patra cerinţă, elevii au avut de menţionat două trăsături ale genului epic prezente în text, iar apoi au trebuit să prezinte în trei-cinci rânduri semnificaţia unei secvenţe din text. Tot la subiectul 1, elevilor li s-a cerut să redacteze o compunere de 15-25 de rânduri în care să evidenţieze trăsăturile unui personaj din fragmentul dat.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 La al doilea subiect, cerinţele au avut ca punct de plecare un text de 12 rânduri de pe site-ul www.eucitesc.ro.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014Cerinţele au presupus, printre altele, formularea unor enunţuri legate de acest text, menţionarea valorii morfologice a unor cuvinte şi a funcţiei sintactice a altora şi construirea unei fraze alcătuite din două propoziţi dintre care una să fie o predicativă introdusă prin adverbul relativ "cum".

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Subiectul 2 a avut şi o cerinţă constând în redactarea unei compuneri de 10-15 rânduri în care să se prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unui concurs.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013: Anul trecut a ieşit scandal

În 2012, proba de limba română din cadrul evaluării a generat un veritabil scandal public din cauza unui subiect la care elevii au trebuit să spună felul propoziţiei subordonate (atributivă, predicatică sau subiectivă) din fraza "Ceea ce mă jenează este dificultatea răsfoirii". Această cerinţă a împărţit elevii şi părinţii în două tabere, unii susţinând că răspunsul corect este propoziţie subiectivă, iar ceilalţi, predicativă.

 

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Elevii încep SIMULĂRILE! CONTEAZĂ SAU NU REZULTATUL EXAMENULUI?

Iată CALENDARUL la EVALUARE NAŢIONALĂ 2014:

CALENDARUL Simularilor EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 pentru elevii clasei a VIII-a

Simularea evaluarii naţionale pentru elevii clasei a VIII-a din anul şcolar 2013-2014:

18 februarie 2014 Simulare – Limba si literatura româna – proba scrisa
19 februarie 2014 Simulare – Matematica – proba scrisa
20 februarie 2014 Simulare – Limba si literatura materna – proba scrisa
7 martie 2014 Afisarea rezultatelor

Rezultatele obţinute de elevi la simulare EVALUARE NAŢIONALĂ 2014  nu se pun în catalog. Rezultatele vor fi analizare la nivelul fiecărei şcoli în parte.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Potrivit ordinului privind organizarea si desfasurarea simularii evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national, în anul scolar 2013 - 2014, examenul are loc "pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv a unui examen de bacalaureat national si cu scopul de a optimiza rezultatele obtinute de catre elevii din învatamântul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale"

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 "Rezultatele obtinute de elevi la simularea EVALUĂRII NAŢIONALE 2014 pentru absolventii clasei a VIII-a si la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national sunt analizate la nivelul fiecarei unitati de învatamânt în care s-au desfasurat simularile nationale din anul scolar 2013-2014, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptarii unor masuri pentru îmbunatatirea performantelor scolare", se arată în ordinul ministrului Educaţiei, Remus Pricopie.

DESCARCĂ LISTA CONŢINUT SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Ministrul Educaţiei, ANUNŢ IMPORTANT:Subiecte de nivel mediu, iar notele...