MENIU

Eurovision cu scandal: trupa Voltaj, acuzaţii de plagiat. Cum se apără membrii trupei

EUROVISION 2015. Nici bine nu au apucat sa se bucure de marele premiu castigat in finala Eurovision Romania, ca trupa Voltaj a fost bombardata din toate directiile cu acuze, iar acum trebuie sa faca fata invinuirilor de plagiat.

EUROVISION 2015. Piesa "De la capat", ce a primit maxim de voturi in finala, seamana izbitor cu o melodie a trupei britanice Delirious si din ce in ce mai multe voci intaresc ipoteza furtului, conform ele.ro.

Desi s-a desfiintat in 2009, trupa Delirious a lasat in urma piesa "I Could Sing of Your Love Forever", lansata in urma cu 11 ani, a carei linie melodica seamana izbitor cu cea a castigatoarei finalei nationale 2015. Voci din industria muzicala sustin ca nu ar fi doar o coincidenta, ci un plagiat in toata regula.

Pus in fata acestei ipoteze, Gabi Constantin, liderul trupei Voltaj, imparte responsabilitatea, dar exclude din start furtul:

"Melodia este o colaborare a noastra cu baietii de la Deepside Deejays. Garantat, piesa nu seamana cu o alta".

Daca ar fi demonstrat plagiatul, piesa ar fi descalificata, ceea ce ar trimite-o pe Luminita Anghel, clasata pe pozitia secunda, direct la Viena. Artista nu-si face, insa, prea mari sperante:

"Sunt mahnita ca am iesit pe locul doi, dar fericita ca am castigat o multime de fani si multe simpatii. Nu ma astept ca trupa Voltaj sa fie descalificata si oricum nici nu mai conteaza acum".

Luminita Anghel ridica, insa, alte semne de intrebare cu privire la corectitudinea juratilor si a organizatorilor.

"A fost promovata de la inceput cu buna stiinta. Cum sa ne explicam, noi, ceilalti concurenti, faptul ca trupa Voltaj a fost singura trupa invitata la postul de radio Magic FM (n.r. - postul unde Liana Stanciu are o emisiune matinala, ea fiind sefa delegatiei Romaniei la Eurovision 2015)? De ce ceilalti concurenti nu au fost invitati, asa cum ar fi fost normal?".

MELODIA ORIGINALĂ

MELODIA TRUPEI VOLTAJ