MENIU

EUROVISION 2018. Primele țări calificate în marea finală din 12 mai 2018 de la Lisabona |VIDEO

Eurovision 2018

EUROVISION 2018. Marţi seară, artişti din 19 ţări au urcat pe scena de la Altice Arena din Lisabona, în prima semifinală a concursului, iar din ei doar 10 vor urca pe scenă sâmbătă seara pentru a concura în marea finală a Eurovision 2018. România află joi dacă intră sau nu în FINALA de la Lisabona. 

EUROVISION 2018. Țările calificate în FINALĂ: Austria, Estonia, Cipru, Lituania, Israel, Cehia, Bulgaria, Albania, Finlanda, Irlanda.

În prima seminifinală au concurat : Albania, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, Estonia, Islanda, Israel, Lituania (în prima parte a show-ului), Armenia, Austria, Croaţia, Cipru, Finlanda, Macedonia, Grecia, Irlanda, Elveţia (în a doua parte).

În aşteptarea celei de-a doua semifinale, reprezentanţii României, membrii trupei The Humans, s-au relaxat, alături de reprezentanţii Muntenegrului, într-o excursie la Quinta da Regaleira din Sintra. Construit de Antonio Augusto Carvalho Monteiro la sfârşitul secolului al XIX-lea, ansamblul face parte din Patrimoniu Mondial UNESCO.

EUROVISION 2018, România în semifinala a doua

Joi, România va trece prin emoţiile semifinalei Eurovision, reprezentanţii României urmând să concureze cu melodia "Goodbye".

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

EUROVISION 2018 - FINALA. Drumul pe care România trebuie să-l parcurgă înainte de marele VOT

Eurovision Song Contest 2017 a avut loc la Kiev. Reprezentanţii României, Ilinca şi Alex Florea, au obţinut poziţia a şaptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai bună clasare a României în concurs de la succesul obţinut de Paula Seling şi Ovi la ediţia din 2010 şi a patra în istoria participării ţării noastre la Eurovision.

Pe 10 mai, România trece prin emoţiile semifinalei Eurovision 2018

Ca să meargă în etapa finală, trupa The Humans are nevoie de voturile românilor din străinătate, care vor conta în proporţie de 50%. Restul de 50% este decizia juriului.

Finala Eurovision 2017 va avea loc sâmbătă, 12 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.