MENIU

Eurovision 2017 Romania. Ilinca si Alex Florea, marii castigatori

<p>EUROVISION Rom&acirc;nia 2017: Cine este marele favorit la c&acirc;ştigarea Eurovision 2017</p>

Eurovision România 2017. În seara aceasta aflăm cine va reprezenta țara noastră la concursul internațional Eurovision, care va avea loc în Ucraina, țara care a câștigat ediția din 2016, de la Stockholm cu melodia „1944”, interpretată de artista Jamala. 

23:25. Telespectatorii au decis cine este câștigător Eurovision 2017 România. Piesa „Yodel it!”,interpretată de Ilinca & Alex Florea va reprezenta țara noastră la Kiev, la faza internațională a Eurovision 2017. 

Iată exact câte voturi a primit fiecare concurent în urma televotingului: 

  1. Ilinca și Alex Florea au primit 10.377
  2. Mihai Treistariu a primit 5.201
  3. Instinct - 3.063 voturi
  4. Maxim - 2.801 voturi
  5. Xandra - 2.556 
  6. Cristina Vasiu - 2.222
  7. Ramona Nera - 2.100
  8. Eduard Santha - 1.331
  9. Tavi Colen - 1.128 
  10. Ana Maria Mirică - 913 voturi 

23:19. Eurovision 2017 România. Pe locul al treilea în preferințele telespectatorilor, pe baza voturilor date de pe telefon, s-a situat formația Instinct.  

23:15. Mihai Treistariu, Instinct și Ilinca și Alex Florea se află pe primele trei locuri în topul stabilit pe baza votului. Urmează să fie anunțată exact ordinea și câștigător Eurovision 2017 România. 

23:12. Prezentatorii Eurovision 2017 România au anunțat stop „stop vot”. Urmează în câteva momente să fie anunțați câștigătorii și melodia care va reprezenta România la Kiev. 

22:59. În aproximativ 10 minute se va anunța care este melodia preferată de telespectatori și cine va reprezenta România la Eurovision. De datat aceasta, la Eurovision 2017 România, câștigătorul va fi desemnat exclusiv prin votul telefonic, fără un juriu de specialitate. 

22:10. Eurovision 2017. România. Încep emoțiile pentru concurenți. S-a dat startul pentru votul prin telefon. Telespectatorii vor hotărî pe cine trimite România la finala internațională care va avea loc la Kiev. 

22:00. Eurovision 2017 România. Concurenții și-au încheiat prestațiile. Pe scenă urmează invitații speciali. Vor cânta Miruna Mănescu (Runa) și trupa TimeBelle, care reprezintă Elveția la Eurovision 2017. Manel Navarro, care concurează pentru Spania, SunStroke Project, care va  reprezenta Moldova la Kiev va fi și el pe scena Eurovision 2017 România. De asemenea, de pe scena Eurovision 2017 se vor mai auzi și hiturile SOS, Voules-Vous, Money, Money, Money, Waterloo, Mamma Mia, Dancing Queen ale formației ABBA, interprette de trupa tribte Arrival. 

Actualizare 21:15. Eurovision 2017 România. Până acum au urcat pe scenă Ana Maria Mirică, Ilinca și ALex Florea, Eduard Santha, Xandra și Mihai.

Eurovision 2017 România. În seara aceasta, zece melodii vor încerca să convingă publicul din România că merită să meargă la Kiev, la concursul internațional. Reprezentantul României la Eurovision va fi ales exclusiv de public. Toţi cei care participă la televoting intră automat în cursa pentru câştigarea unei maşini. De asemenea, câștigătorul Eurovision 2017 România va primi un cec de 5.000 de euro, sumă care este destinată pentru pregătirea show-ului de la finala internațională, de la Kiev. 

Votul va putea fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului, prin SMS, la numărul 1264 (tarif: 0,4 euro + TVA), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon şi tastând numărul piesei favorite din concurs (0.4 euro + TVA / apel), valabil în reţelele Orange, Telekom şi Vodafone. Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „Start vot!” şi se vor închide după 60 de minute, la semnalul „Stop vot!”. 

Eurovision 2017 România. Cine va urca pe scenă 

Iuliana Tudor va prezenta finala, care va începe de la ora 20.30. Ea va fi susţinută, din Camera Verde, de Ioana Voicu şi Dan Helciug, care vor lua impresii şi reacţii ale concurenţilor.

41 de țări și-au anunțat în mod oficial participarea în concurs. Portugalia și România se vor întoarce în concurs după un an de absență, în timp ce Bosnia și Herțegovina s-a retras din competiția de anul acesta din motive financiare.

Cei care vor concura pe scena Eurovision 2017 România sunt: Ana Maria Mirică, cu piesa „Spune-mi tu", Tavi Colen și Emma, cu „We own the night", Maxim, alături de Nicolae Voiculeț — „Adu-ți aminte", Ramona Nerra — „Save Me", Eduard Santha — „Wild Child", Instinct — „Petale", Cristina Vasiu — „Set the Skies on Fire", Mihai Trăistariu (Mihai) — „I Won't Surrender", Xandra — „Walk on By" și Ilinca feat. Alex Florea — „Yodel It". 

Eurovision 2017 România. Invitați speciali 

Pe lângă cele zece melodii, la finala Eurovision 2017 România, publicul va asculta şi piesele Elveţiei, Spaniei şi Moldovei. Miruna Mănescu (Runa) şi trupa TimeBelle, care reprezintă Elveţia cu piesa „Apollo”, sunt invitaţii finalei Eurovision 2017 România. Grupul TimeBelle s-a format acum doi ani şi jumătate şi din el fac parte, pe lângă Miruna – vocal, Emanuel Daniel Andriescu (saxofon şi pian) şi Samuel Forster (tobe).

Eurovision 2017 România. Manel Navarro concurează la Eurovision pentru Spania cu melodia compoziţie proprie „Do It Fo Your Lover”. Manel este recunoscut pentru muzica sa cu influenţe ce variază de la Dylan până la Ed Sheeran, surprinzând publicul cu melodiile sale îndrăzneţe, pe care le compune şi interpretează ajutat de chitară. A cântat cover-uri, de multe ori fiind lăudat pentru reinterpretarea personală a unor melodii celebre. Manel încearcă în prezent şi muzica electronică, dar se întoarce cu bucurie şi la stilul acustic.

Eurovision 2017 România. Moldova urcă pe scenă

Eurovision 2017 România. Pe scena va urca și SunStroke Project. Au avut cel mai mare număr de voturi din partea publicului şi cele mai multe note de 12 de la juriu din Republica Moldova. Astfel, piesa lor „Hey Mamma” a ieşit învingătoare în selecţia naţională din Moldova şi se va auzi pe scena de la Kiev, în mai. Până atunci, trioul moldovenesc, care a mai reprezentat Moldova şi în 2010 la Eurovision, îşi face cunoscută melodia publicului din România cântând în finala naţională Eurovision din 5 martie.

Eurovision 2017 România. SOS, Voules-Vous, Money, Money, Money, Waterloo, Mamma Mia, Dancing Queen sunt doar câteva dintre hiturile ABBA, pe care trupa tribute Arrival le va interpreta pe scena finalei Eurovision România. Basistul trupei este Michael Watson, cel care a cântat şi alături de legendarii ABBA.