MENIU

Eurovision 2016. Marea finală Eurovision România are loc pe 6 martie. Cine are cele mai mari şanse

Eurovision 2016. Marea finală Eurovision România are loc pe 6 martie. Cine sunt cei 6 finalişti

Eurovision 2016. Şase concurenţi se luptă duminică pentru a reprezenta România la Eurovision. Juriul a ales patru finalişti, iar cei de acasă au votat pentru alţi doi. Cine sunt FINALIŞTII DE LA EUROVISION 2016 România, vedeţi mai jos în material. Care dintre ei consideraţi că merită să se califice în FINALA.

Eurovision 2016. Patru finalişti aleşi de juriu: 

1. Dream Walkers 47 de puncte


2. Mihai Trăistariu 33 de puncte


3. Florena 44 de puncte 

4. Ovidiu Anton 54 puncte

Eurovision 2016. Doi desemnaţi prin televoting în urma semifinalei din 4 martie

1. Vanotek feat. The Code & Georgian — I'm Coming Home   984 de voturi

2. Doru Todoruț feat. Irina Baianț — The Voice      852 voturi

Eurovision 2016. Ordinea intrării în finala EUROVISION de pe 6 martie

Eurovision. Ordinea intrării în Finala de pe 6 martie s-a tras la sorți de către concurenți, în cadrul emisiunii „Selecția Națională Baia Mare”, care s-a difuzat pe 5 martie:

1. Florena

2. Doru Todoruț feat. Irina Baianț

3. Dream Walkers

4. Vanotek feat. The Code & Georgian

5. Ovidiu Anton

6. Mihai

EUROVISION. Competiţia finală va avea loc în mai, la Stockholm

Eurovision 2016.  Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă. România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia. Pe eurovision.tvr.ro, se găsesc toate informaţiile despre concurs, inclusiv Regulamentul oficial, dar şi noutăţile din ţară şi din străinătate pe subiectul Eurovision.

Eurovision 2016. Mihai Trăistariu ar putea avea probleme în Semifinala Eurovision România 2016, pentru că este răcit.

Eurovision 2016. „Sunt încântat de sunet şi de scenă, mi-am urmărit show-ul pentru a vedea ce pot schimba şi îmbunătăţi. Sunt puţin răcit, dar fac eforturi pentru a fi la înălţime pe scena Selecţiei Naţionale. Am încredere că Paradisio este o piesă care poate câştiga în Suedia, deci votaţi cu mine şi speraţi alături de Pradisio”, a desclarat şi MIHAI, cel care a fost recunoscut „cea mai bună voce din România" în 1999, 2000 şi 2006, dar mai ales a obţinut la concursul Eurovision cel mai mare punctaj din istoria României: 172 de puncte, cu piesa „Tornero”, scrie Click.ro.

 EUROVISION 2016. Primele impresii de la scenă ale concurenţilor

Eurovision 2016. Fostul învăţător din Timişoara, Doru Todoruţ şi partenera lui de scenă, soprana Irina Baianţ, au fost primii la repetiţie. „Prima repetiţie a ieşit foarte bine. Am făcut micile reglaje pentru sunet şi pentru grafică, dar vom continua şi mâine…”, ne-a spus Doru la coborârea de pe scenă. „Vocile să ne ţină!…”, a completat Irina Baianţ.

Eurovision 2016. Constănţeanca Andra Olteanu a intrat şi ea în programul de repetiţii şi ne-a declarat: „Arată superb. O să fie un spectacol extraordinar. Luminile sunt incendiare. Nu trebuie să rataţi show-ul. Celor care nu şi-au achiziţionat bilete le recomand să nu rateze spectacolul de la televizor!”

„Se vede foarte frumos din scenă. Acustica e foarte bună, atmosfera – frumoasă, luminile, superbe. Noi mai avem de lucrat la coregrafie. Am crezut că am nimerit la Stockholm… Dacă aici e atât de mare desfăşurarea de forţe… mă gândesc ce va fi la finala europeană… Suntem impresionaţi de cum arată scena, sala”, sunt de părere şi Dream Walkers, cei patru tenori din trupa special creată de compozitorul Cristian Faur pentru Eurovison.

Eurovision 2016 România. După probele de sunet de pe scena de la Baia Mare, şi tânăra Irina Popa s-a declarat foarte mulţumită. E încrezătoare că show-ul ei de pe 4 martie va suna şi se va vedea foarte bine.

Este una dintre cele mai populare, versatile şi longevive trupe pop rock, funk, rock and roll, pop, retro şi fusion, cu peste 15 ani pe piaţa muzicală din România şi peste 1400 concerte live la activ. „Suntem siguri că vom face show fain la Maramu’”, este convingerea celor de la Jukebox. Membrii trupei s-au declarat încântaţi de colaborarea cu echipa TVR, ştiu foarte bine ce au de făcut pe scenă şi abia aşteaptă concursul de pe 4 martie.

Fostul concurent de la Vocea României, Mihai Băjinaru spune că a avut un sunet excelent pe scenă la prima repetiţie. „Mi-a plăcut sound-ul în sală, abia aştept să vă cum va fi şi cu sala plină. Sunt entuziasmat, per total!”.

Membrii VanoteK sunt de asemenea multumiţi de sală şi de repetiţie. „Sunetul, scena, luminile, echipa, totul este ca la carte”, consideră cei şase tineri, membri ai trupei din Republica Moldova.

Eurovision 2016. „Sunt încântat de sunet şi de scenă, mi-am urmărit show-ul pentru a vedea ce pot schimba şi îmbunătăţi. Sunt puţin răcit, dar fac eforturi pentru a fi la înălţime pe scena Selecţiei Naţionale. Am încredere că Paradisio este o piesă care poate câştiga în Suedia, deci votaţi cu mine şi speraţi alături de Pradisio”, a desclarat şi MIHAI, cel care a fost recunoscut „cea mai bună voce din România” în 1999, 2000 şi 2006, dar mai ales a obţinut la concursul Eurovision cel mai mare punctaj din istoria României: 172 de puncte, cu piesa „Tornero”.

„Iubesc muzica şi m-am simţit extraordinar pe scenă. Abia aştept să vină live-ul. Cred că atunci o să fie minunat. Mă aşteptam să fie ecou în sală, dar sunetul a fost bun”, spune Florena, orădeanca de numai 17 ani.

Băimărenii din Gaşca de acasă nu au de ce să se plângă. Doar sunt acasă, la Baia Mare: „Am colaborat foarte bine cu echipa organizatorilor. Este o experienţă interesantă – scena arată bine, sunetul este bun, luminile arată superb, iar în carul TV se aude foarte bine (ceea ce înseamnă că şi telespectatorii de acasă vor fi multumiţi de sunet). Mai rămâne să cântăm pe scenă vineri seară”.

Eurovision 2016 România. „Prima repetiţie a fost foarte bună, ne-am acomodat repede pe scenă. Având un backing complex, la noi au fost câteva reglaje de făcut, dar tocmai pentru asta sunt repetiţiile. Simţim că echipa TVR ne respectă pentru ceea ce facem şi totul o să fie perfect”, crede şi Ovidiu Anton, care prticipă la Selecţia Naţională Eurovision pentru a cincea oară.

„Am avut emoţii chiar de acum, de la repetiţii. Sper să am o energie pozitivă şi la concurs vineri seară, energie pe care să o transmit şi celor de acasă”, spune şi Xandra, premiată la Festivalul Mamaia încă de la 16 ani.

Eurovision 2016. Cele mai noi informaţii, foto şi video legate de concursul Eurovision se găsesc pe site-ul dedicat competiţiei: eurovision.tvr.ro.

Eurovision 2016. Alexandra Cepraga a revenit în juriu

Finala Eurovision 2016. La doi ani de când s-a accidentat grav căzând de pe scena Selecţiei Naţionale Eurovision din Braşov, Alexandra Cepraga (64 de ani), mama actriţei Kitty Cepraga, a revenit la muncă. Ea a făcut parte vineri seară (4 martie) din juriul Semifinalei Naţionale Eurovision 2016, alături de Horia Moculescu, Zoli Toth, Cezar „The Voice” Ouatu și Randi.

Finala Eurovision 2016. Alexandra Cepraga, regizor muzical în TVR, s-a accidentat grav în urmă cu doi ani, la Braşov, acolo unde a jurizat finala naţională Eurovision. În urma căzăturii, Alexandra Cepraga s-a lovit foarte rău şi s-a ales cu un umăr dizlocat şi mai multe contuzii la nivelul picioarelor. De durere, juratul şi-a înghiţit limba, fiind la un pas de moarte. Din 2014 şi până în prezent, aceasta a suferit mai multe intervenţii chirurgicale, iar acum se simte excelent.

Finala Eurovision 2016.Drept dovadă, Alexandra Cepraga a revenit la locul de muncă, ea fiind prezentă, din nou, în juriul de specialiate la Semifinala Naţionale Eurovision 2016, care a avut loc vineri, de la 20.30, la Sala Sporturilor din Baia Mare.

Finala Eurovision 2016. În Semifinala Eurovision România 2016, care anul acesta are loc în Sala Sporturilor din Baia Mare, 12 melodii și-au disputat un loc în finala Eurovision România 2016, programată duminică (6 martie). Prezentatorii evenimentului au fost Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, și Ioana Voicu. Cei șase finaliști care au fost aleși pentru etapa de duminică (6 martie) sunt: Ovidiu Anton – „Moment of Silence”, Dream Walkers – „Let It Shine”, Florena – „Behind The Shadows”, M I H A I – „Paradisio”, Vanotek feat. The Code & Georgian – „I’m Coming Home” și Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ - „The Voice”.

Finala Eurovision 2016. Marea finală naţională Eurovision 2016 va avea loc duminică, 6 martie, începând cu ora 20.30, tot la Sala Sporturilor din Baia Mare.

EUROVISION 2016. La scurt timp după ce a aflat că s-a calificat în FINALA EUROVISION 2016, Mihai Trăistariu a reacţionat pe Facebook.

Eurovision. Într-un mesaj publicat pe contul personal de Facebook, Mihai Trăistariu a mărturisit că marele lui vis este să reprezinte cu brio România la EUROVISION 2016.

Eurovision România. Artistul, calificat în FINALA naţională EUROVISION 2016 alături de încă cinci concurenţi, spune că este "convins" că piesa cu care a intrat în concurs este "ce trebuie ca să aducă României gloria mult visată şi meritată".

"Visul meu dintotdeauna a fost să câştig locul I la Eurovision pentru România. În 2006 am reuşit să obţin, cu piesa 'Tornero', cel mai mare punctaj din istoria României la acest concurs. Deci... se poate!", a scris Trăistariu pe reţeaua de socializare.

Eurovision 2016. "Aseară, juriul a spus 'Da' şi m-a trimis direct în finală. Acum cred cu convingere maximă că melodia 'Paradisio' este exact ce-mi trebuie ca să aduc României gloria mult visată şi meritată!", a adăugat el, îndemnându-şi fanii să-l susţină duminică, 6 martie, în FINALA naţională EUROVISION 2016.

EUROVISION 2016. Un fost concurent de la "Vocea României" a primit 0 puncte

Eurovision 2016. Dacă pentru şase dintre concurenţii la semifinala naţională EUROVISION 2016 norocul a surâs, pentru alţii soarta a fost mai puţin "generoasă". Aşa se face că unul dintre candidaţi s-a trezit la sfârşitul competiţiei cu 0 puncte.

Este vorba despre Mihai Băjinaru, care nu a reuşit să convingă cu piesa lui, "Never too late", nici unul dintre cei cinci juraţi. Artistul a fost felicitat pentru voce, dar, spre surprinderea audienţei, a primit zero puncte.

În trecut Mihai a concurat şi la show-ul de talente "Vocea României".

Eurovision: Recitaluri Vunk, Jo şi Ioana Voicu în seara semifinalei, pe scena de la Baia Mare

Eurovision 2016.  Prezintă cu Ioana Voicu semifinala şi finala Eurovision, susţine cu Vunk un recital pe scena de la Baia Mare în 4 martie, dar este şi zi de zi printre concurenţi şi echipa TVR  la repetiţii. Cornel Ilie transmite impresii online la cald despre ce se întâmplă în culise pe pagina lui oficială de FB. „Încep o experienţă care, pentru mine, cu toate bunele şi relele, va fi foarte interesantă. Vineri si duminică prezint semifinala şi finala Eurovision, împreună cu Ioana şi cu Jo. Live, pe pagina mea de Facebook, va arăt atmosfera de la pregătiri, de la repetiţii, din timpul concursului, o sa iau la întrebări concurenţii, juriul, echipa de producţie şi ce mai găsesc interesant. Staţi prin zonă, o s-avem ce comenta şi share-ui:)!”, ne-a spus Cornel Ilie.

EUROVISION 2015

EUROVISION. Pentru a doua oară în istoria concursului, Eurovisionul a fost găzduit de Viena. În urma Selecţiei Naţionale, România a fost reprezentată de trupa Voltaj, iar melodia băieţilor – „De La Capat/ All Over Again” – a primit 35 de puncte, ajungând astfel pe locul 15.

https://www.youtube.com/watch?v=6TeXdNSFXFI

EUROVISION 2014

După succesul din 2010, Paula Selling şi Ovi au revenit pe scena Eurovisionului, iar la cea de-a 59 ediţie desfăşurată în Copenhaga, cei doi au cântat „Miracle”. Piesa lor a strâns 72 de puncte, clasându-se pe locul 12.

https://www.youtube.com/watch?v=1zigB4asRPM

EUROVISION 2013

Eurovision. Un spectacol inedit a oferit Cezar Ouatu la Eurovisionul desfăşurat la Malmö. Piesa „It’s my life” a fost recompensată cu 65 de puncte, care i-au adus locul 13.

https://www.youtube.com/watch?v=gEaLl0ZNFB4

EUROVISION 2012

La Baku, cel mai estic oraş-gazdă din istoria concursului,  România a ales să fie reprezentată de exotica trupă Mandinga. Piesa „Zaleilah” a strâns peste 120 de puncte în semifinală, care a plasat-o printre favoritele ediţiei, însă în finală a ratat top 10, ajungând pe locul 12, cu 71 de puncte.

https://www.youtube.com/watch?v=TlbsUSavKbE

EUROVISION 2011

Eurovision. Gazdă a Eurovisionului pentru prima dată după 1983, Germania a ales Düsseldorf pentru cea de-a 56-a ediţie. România a fost reprezentată de trupa Hotel FM care a cântat piesa „Change”, compusă de Gabriel Băruța.  Aceasta s-a clasat pe locul 17, cu un total de 77 de puncte.

https://youtu.be/QwLh6Xc-yY0

EUROVISION 2010

Dintre cele 39 de ţări care s-au înscris la ediţia desfăşurată în Oslo, România a reuşit să impresioneze publicul atât în semifinală, unde a intrat pe locul 4, cât şi în finală, unde a strâns 162 puncte. Piesa „Playing with fire” cântată de Paula Selling şi Ovi a luat „bronzul” la ediţia din 2010.

https://www.youtube.com/watch?v=Iq2V_-fGJHQ

EUROVISION 2009

După o semifinală incendiară care a clasat-o pe locul 9, Elena Gheorghe a strâns în finala Eurovision 40 de puncte. Piesa „The Balkan Girls”, compusă de Laurenţiu Duţă,  a prins locul 19.

https://www.youtube.com/watch?v=9-Ly–eGgtY

EUROVISION 2008

Pentru ediţia din Belgrad, ţara noastră a fost reprezentată de melodia „Pe-o margine de lume”, interpretată de Nico şi Vlad Miriţă. Piesa cântată în limba română a strâns 45 de puncte din partea publicului şi juriului Eurovision şi s-a clasat pe locul 20.

https://www.youtube.com/watch?v=8LRpGIpAwJQ

EUROVISION 2007 

În finala concursului Eurovision desfăşurat în Helsinki, România a fost reprezentată de trupa Todomondo. Formată din Andrei, Ciro de Luca, Ghedi Kamara, Mister M, Valeriu Răileanu, Vlad Crețu. Andrei și Kamara , trupa a cântat piesa „Liubi, liubi, I love you”, care i-a adus locul 13 şi un total de 84 de puncte.

https://www.youtube.com/watch?v=QIEDaAEJyxQ

EUROVISION 2006

Eurovision. Selecţia naţională din 2006 l-a ales pe Mihai Trăistariu să reprezinte România la Eurovisionul desfăşurat în capitala Greciei. Piesa „Tornero” a fost calificată direct în finală şi a primit 172 de puncte, care i-au adus locul 4.

https://www.youtube.com/watch?v=lYc6zJG349U

EUROVISION 2005

După ce au uimit publicul în semifinală (unde au obţinut locul I), Luminiţa Anghel şi Sistem au strâns din partea juriului şi publicului european 158 de puncte. Ţara noastră încheia glorios spectacolul desfăşurat la Kiev pe locul 3.

https://youtu.be/nLDMXGxQzHc

EUROVISION 2004

Calificată direct în finală, România a pariat în 2004 pe Sanda Ladoşi şi piesa „I admit”. Desfăşurat la Abdi Ipekci Sport Center din Istanbul, concursul Eurovision i-a adus ţării noastre 18 puncte, clasându-se astfel pe locul 18.

https://youtu.be/6GAVuYer06A

EUROVISION 2003

Eurovision. România a obţinut un rezultat bun şi la ediţia din 2003, când Nicola a urcat pe scena Skonto Olympic Hall din Riga şi a cântat „Don’t break my heart”. Artista a strâns 73 de puncte şi s-a clasat pe locul 10.

https://www.youtube.com/watch?v=joZvkeX4R3Q

EUROVISION 2002

O creştere spectaculoasă a cunoscut ţara noastră în 2002, cu piesa „Tell me why” cântată de Monica Anghel şi Marcel Pavel. România a primit 71 de puncte şi a ajuns pe locul 9 în cadrul concursului desfăşurat la Tallin.

https://www.youtube.com/watch?v=ULjcDtXGOKE

EUROVISION 2000

Câştigători ai Selecţiei Naţionale, membrii trupei Taxi au cântat pe scena Golden Arena din Stockholm piesa „The Moon” care a strâns 25 de puncte, clasându-se pe locul 17 (din 24). Acest punctaj  a descalificat România de la participarea  la următoarea ediţie.

https://www.youtube.com/watch?v=uwZBeQWBiH0

EUROVISION 1998

Melodia „Eu cred” a Mălinei Olinescu a reprezentat ţara noastră, după o absenţă de patru ani, la concursul desfăşurat la Birmingham. România nu a adunat decât şase puncte şi s-a clasat pe locul 22 (din 25).

https://www.youtube.com/watch?v=ZRoSwaTFF5I

EUROVISION 1994

Eurovision. Dan Bittman a fost primul artist care a reprezentat România la Eurovision. În 1994, el a cântat pe scena Point Theatre din Dublin piesa „Dincolo De Nori”. România s-a clasat pe locul 21 (din 25), pierzând astfel participarea la ediţia din 1995.

https://www.youtube.com/watch?v=KfMlZdyuFmk