MENIU

EUROSTAT: Numărul total al deceselor în Europa, indiferent de cauză, mai mare cu aproape 170 de mii în perioada martie-iunie

EUROSTAT: Numărul total al deceselor în Europa, indiferent de cauză, mai mare cu aproape 170 de mii în perioada martie-iunie

Numărul deceselor în Europa, indiferent de cauză, a crescut cu aproape 170.000 peste media ultimilor ani, în perioada martie-iunie, potrivit datelor Oficiul de Statistică al UE, Eurostat. 

Ponderea deceselor în rândul persoanelor care au trecut de 70 de ani a crescut și ea spetaculos. Practic, din 100 de decese înregistrate în perioada de referință, 96 au fost vârstnici.        

Săptămâna cu cel mai mare salt peste medie a fost 30 martie  – 5 aprilie, când s-au înregistrat cu 36.000 mai multe decese. De la începutul lunii mai, numărul deceselor peste media săptămânală a scăzut sub 5.000, mai arată datele Eurostat.

Statistica nu pune decesele suplimentare pe seama pandemiei, dar toate corelațiile de date indică o legătură între cele fenomene. Astfel, de la jumătate lunii iunie, când primul val COVID și-a epuizat impactul, numărul deceselor a ajuns chiar sub media săptămânală a ultimilor ani.

De asemenea, cele mai multe decese suplimentare, în perioada mai-iunie, au fost în țările cel mai afectate de pandemie: Spania  +48.000, Italia +46.000, Franța +30.000, Germania și Țările de Jos, aproximativ +10.000 fiecare. 

Mai multe articole despre:
coronavirus decese in europa virus eurostat