MENIU

Eugen Tomac, după ce Rusia a decis că lasă Finlanda fără gaze: Putin a ÎNNEBUNIT

Reacție virulentă a europarlamentarului PMP Eugen Tomcai, după ce Rusia a anunțat că, începând de sâmbătă, nu mai livrează gaze naturale Finlandei. "Putin a înnebunit!" a comentat politicianul, avertizând că restul țărilor europene trebuie să înțeleagă șantajul energetic pe care a început să-l exercite liderul de la Kremlin.

Decizia Kremlinului de a opri de sâmbătă exporturile de gaze naturale către Finlanda demonstrează că Vladimir Putin este în război cu Uniunea Europeană, iar arma pe care o folosește se dovedește a fi mult mai eficientă decât Armata Roșie pe vremuri, a afirmat Tomac, într-o postare pe facebook.
 
Liderul PMP a atras atenția că decizia luată de Moscova, după ce a procedat în mod similar cu Polonia și Bulgaria, ar trebui să-i convingă pe liderii europeni să acțipneze mai rapid.
.
"O spun demult. Suntem obligați ca cel târziu în această vară să găsim soluții pentru a decupla Europa de la gazul rusesc. Dependența de Putin ne va duce în prăpastie. Putin a înnebunit, este evident." a mai afirmat Tomac.
 
 
Livrările de gaze rusești către Finlanda se vor opri la ora 7:00, ora Moscovei, pe 21 mai, potrivit companiei de gaze de stat Gasum, după ce a primit o notificare corespunzătoare de la Gazprom Export, informează Interfax.
 
Anunțul a fost făcut vine în contextul în care FInlanda și Suedia și-au anunțat intenția de a intra în NATO.