MENIU

Eugen Teodorovici, atac lipsit de eleganță împotriva Corinei Crețu

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor și, interimar, al Fondurilor Europene, a lansat un atac lipsit de eleganță la adresa fostei colege de partid, comisarul european Corina Teodorovici. Nemulțumirea lui Teodorovici a venit ca reacție la criticile acesteia privind incapacitatea executivului de a atrage fonduri europene pentru proiecte majore. 

"Transmit un mesaj doamnei Crețu, din calitate de minsitru interimar, atunci când mă ocupam de fonduri europene doamna Crețu căuta pe hartă Bruxelles-ul. Mâine (joi - N.R.) voi fi la Bruxelles și voiam să am o discuție cu ea și echipa, despre o serie de proiecte pentru care vrem consultare. Ea e mult prea ocupată cu această campanie electorala (Corina Crețu este prima pe lista europarlamentarilor Pro România, partidul lui Victor Ponta - N.R.) , poate ne vedem la Bruxelles", a afirmat Teodorovici.

Șeful Finanțelor a precizat și cum a evoluat absorbția fondurlor europene din 2012, când tot el gestiona portofoliul, în Guvernul Ponta, până în prezent. "Situația clară este 8,69 milioane euro efectiv intrați în România, plus 6,6 miliarde de euro plăți directe către beneficiari. Aceasta e situația confirmată de Comisia Europeană. Rata de absorbție a fondurilor UE este de 28%, aproape de media Uniunii", a precizat Teodorovici. "În 2012, undeva la jumătatea anului, 5-6 % era rata de absorbție pe fonduri europene", a mai afirmat ministrul, joi, în timpul unei vizite în județul Prahova, la proiecte realizate cu bani europeni și fonduri guvernamentale. 

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, a criticat în mod repetat Guvernul Dăncilă că nu a trimis la Bruxelles solicitări de finanțare pentru obiective majore de infrastructură, precum Autostrăsa Moldovei și spitalele regionale.

Eugen Teodorovici a intrat în domeniul fondurilor europene în 2000, ca șef al Direcția de Coordonare a Programelor ISPA și SAPARD, din Ministerul de Finanțe. La vremea respectivă, Corina Crețu era, pentru a doua oară, consilier prezidențial și purtător de cuvânt al președintelui Ion Iliescu. 

Mai multe articole despre:
PSD Corina Creţu Eugen Teodorovici