MENIU

Escrocherii în numele bolnavilor. REPORTAJ cu camera ascunsă

<p>Escrocherii &icirc;n numele bolnavilor. REPORTAJ cu camera ascunsă</p>

Mare atenţie cui faceţi donaţii pentru că banii pe care-i dăruiţi, de cele mai multe ori, nu ajung la destinaţie. O asociaţie umanitară bate din uşă în uşă pentru a-i ruga pe bucureşteni să doneze bani pentru diverse spitale din Capitală. Evident, aproape niciun leu nu a intrat în conturile instituţiilor. Banii s-au împărţit între cei care i-au colectat.

Poliţia avertizează că astfel de escrocherii se fac peste tot în ţară, iar oamenii de bună-credinţă sunt adesea păcăliţi. Urmăriţi o anchetă semnată Radu Ţuţulan şi Adi Ioniţă.

Aristică Ceauşu, împreună cu soţia sa au înfiinţat în anul 2007 un ONG destinat ajutorării oamenilor săraci sau bolnavi. A cooptat mai mulţi voluntari, care cer bani în numele spitalelor din uşă-n uşă. În realitate însă, sumele colectate nu ajung la spitale, ci în buzunarele proprietarilor asociaţiei.

Voluntarii care bat la uşile oamenilor sunt bine instruiţi, iar poveştile lor, veridice. Ba chiar le dau oamenilor şi chitanţe, pentru a nu trezi vreo suspiciune de fraudă.

După verificări, aflăm că asociaţia care se laudă cu diverse colaborări cu spitale sau centre de asistenţă în Bucureşti nu are, în realitate, întocmit vreun asemenea contract.

Mii de oameni au căzut până acum în plasa acestor escroci. De aceea, poliţia recomandă să fiţi foarte atenţi cui daţi bani.

După ce Realitatea TV a demascat această afacere de apartament, Poliţia Capitalei a demarat o anchetă penală, iar toţi cei implicaţi sunt cercetaţi pentru înşelăciune.