MENIU

Elevii unei comune din Botoșani au duşuri şi aer condiţionat la școală

Sursa foto: botosaninews.ro

Elevii unei comune din județul Botoșani vor începe noul an școlar într-o școală reabilitată. Primăria din Corlățeni a refăcut în totalitate o școală și acum beneficiază de aer condiționat și dușuri. Mai mult, edilul dorește ca toți copiii care nu au apă curentă acasă să facă duș la școală. Investiția se ridică la aproximativ un milion de euro, bani care provin din Programul Național de Dezvoltare Locală. 

O şcoală complet reabilitată şi o grădiniţă nouă, care dispun de aer condiţionat în fiecare sală de curs, dar şi de duşuri, vor fi date în folosinţă, începând de luni, în localitatea Corlăteni din judeţul Botoşani.

Potrivit primarului comunei Corlăteni, Costel Cătălin Gavril, investiţiile, de care vor beneficia peste 200 de elevi şi preşcolari, se ridică la aproximativ un milion de euro şi au fost realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

„Şcolile din satele comunei Corlăteni, vorbesc de satele Vlădeni, Podeni şi Carasa, au fost închise, din cauza numărului mic al copiilor, şi toţi elevii vor învăţa la centrul de comună. Deci această investiţie se justifică. De luni, toţi copiii din Corlăteni, din toate satele comunei, vor veni la cursuri şi vor învăţa în şcoli noi, şcoli moderne, cărora din punct de vedere logistic nu le lipseşte nimic”, a afirmat primarul din Corlăteni.

Noile unităţi de învăţământ dispun de sisteme de prevenire a incendiilor, în toate corpurile de clădiri fiind montaţi hidranţi şi senzori de detectare a fumului, aşa cum prevăd normele impuse de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Şcoala beneficiază de apă din surse proprii, însă localitatea urmează să beneficieze de o investiţie în urma căreia va fi racordată la reţeaua de apă a societăţii comerciale Nova Apaserv SA.

Şcoala din Corlăteni dispune, de asemenea, de videoproiectoare în fiecare sală de curs. Unitatea de învăţământ are un laborator de informatică, dotat cu calculatoare noi, dar şi un laborator de chimie.