MENIU

Elevii ar putea primi de la stat 250 lei pentru rechizite și cărți

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră despre reintroducerea examenului de ADMITERE la LICEU

Fiecare elev din România va avea dreptul, în această toamnă, să primească 5 tichete a câte 50 de lei fiecare, adică 250 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern publicat în dezbatere de Ministerul Educației.

Banii vor fi primiți doar dacă părinții depun o cerere/declarație pe propria răspundere la școală. Din acești bani părinții le pot cumpăra elevilor echipament sportiv, carte şcolară (manuale şcolare, auxiliare didactice, literatură obligatorie prevăzută în bibliografia programelor şcolare, atlase, dicționare) şi rechizite.

Tichetele vor fi emise în octombrie-noiembrie 2019 și expiră pe 12 iunie 2020, conform sursei citate de g4media.

Deși este vorba despre un tichet social, regulile permit și prevăd acordarea acestor tichete tuturor elevilor din sistemul de învățământ de stat, din ciclurile primar, gimnazial, liceal și profesional.

România mai are în derulare un program de rechizite școalare despre care Curtea de Conturi a relatat că nu au fost făcute studii de impact privind eficiența sa și că în multe școli au fost cumpărate prea multe rechizite, acestea rămânănd în stocuri, nefolosite.

Mai multe articole despre:
elevi Ministerul Educaţiei rechizite tichete elevi