MENIU

Dosarul "Gala Bute". Elena Udrea, audiată la cerere

Dosarul Gala Bute. Elena Udrea va fi audiată la cerere

Deputatul Elena Udrea a trimis o solicitare către Direcția Națională Anticorupție pentru a i se permite să dea mai multe detalii cu privire la acuzațiile care i se aduc în dosarul "Gala Bute".

Elena Udrea a fost adusă, miercuri, la Direcția Națională Anticorupție, pentru a fi audiată de procurori în dosarul "Gala Bute". Avocatul acesteia, Marius Striblea, a declarat că nu exclude o nouă confruntare la DNA.

"Este vorba de o citare în vederea audierii, prin faptul că dorește să facă precizările pe care noi le-am tot anunțat în sensul de a demonta definitiv acuzațiile care i se aduc", a declarat avocatul Marius Striblea, la intrare în sediul DNA.

Întrebat dacă va avea loc o nouă confruntare, în condițiile în care la DNA se mai află și alți inculpați din dosarele "Gala Bute" și Microsoft, Marius Striblea a spus: "Nu știu. Doamna Udrea a fost citată doar pentru audiere. De regulă, confruntarea are loc atunci când există poziții contradictorii între două persoane, dar nu exclud o confruntare".

În dosarul "Gala Bute", scrie AGERPRES, Elena Udrea a fost acuzată inițial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită.