MENIU

Electrica face lumină în cazul facturii de aproape 5.000 de euro la curent

Factură astronomică la energie electrică primită de un român din Alba Iulia. Foto/Profimedia

Soc pentru o familie din Alba Iulia când a primit factura la energia electrică. Oamenii au de plată aproape 28 de mii de lei, adică echivalentul a peste 5.000 de euro. Electrica Frunizare spune să a fost o greșeală, iar familia își va primi banii înapoi.

Electrica Furnizare precizează că factura menționată în cadrul articolelor de presă este o factură cu caracter de regularizare, emisă în baza citirii efectuate de către operatorul de distribuție zonal.

Din cauza unei anomalii pe lanțul de facturare și în sistemul informatic, factura în cauză a fost transmisă automat, în mod eronat, către client.

 Compania Electrica Furnizare a luat decizia de a storna factura până la clarificarea modului de funcționare a întregului lanț de facturare, inclusiv a contorului de la locul de consum în cauză.

Au verificat imediat online ce consum au avut și, uimiți de sumă, au postat și pe facebook ceea ce au descoperit. Familia speră că factura este o greşeală, care va fi remediată de furnizorul de energie electrică. Perioada de facturare trecută pe document indică plata pe o singură lună, iar modul care a stabilit consumul este ”citire index”. Si mai șocant este ca din comentariile de pe reţeaua de socializare rezultă că aceasta nu este o situaţie exceptionala. De exemplu, o altă familie din Alba Iulia a primit o factură de 6.000 de lei tot la energie electrică, furnizorul fiind un operator privat.