MENIU

ELCEN: Bucureştenii vor avea, totuşi, căldură la iarnă. Datoriile către Romgaz, plătite eşalonat

ELCEN şi Romgaz Mediaş (SNG) au convenit ca livrarea de gaze către furnizorul de energie termică al Bucureştiului să nu fie sistată la 15 octombrie, astfel că bucureştenii vor beneficia în această iarnă de apă caldă şi căldură la parametri normali.   

Datoriile ELCEN către Romgaz, de 362 milioane lei, vor fi eşalonate pe o perioadă de doi ani, potrivit Mediafax

Directorul general al ELCEN Bucureşti, Marcel Nicolaescu, estimează că până la 10 octombrie compania va semna protocolul cu Romgaz.

Ieri, compania din Mediaş a anunţat că va sista livrările de gaze naturale către Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), furnizorul de energie termică al Bucureştiului, dacă societatea nu prezintă până la 15 octombrie un program ferm de stingere a datoriilor pe care le are faţă de Romgaz.

Consiliul de Administraţie al Romgaz a decis prelungirea până la 15 octombrie a contractului de furnizare de gaze naturale către ELCEN, se arată într-un raport transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Contractul în derulare, în baza căruia se derulează relaţiile comerciale între Romgaz şi ELCEN, expiră la 30 septembrie.

"Neprezentarea programului menţionat (de stingere a datoriilor restante, n.r.) va conduce la sistarea livrărilor de gaze naturale începând cu data de 16 octombrie 2015", se arată în raportul Romgaz. Conducerea Romgaz notează că va notifica Electrocentrale Bucureşti şi va informa acţionarul majoritar Electrocentrale Bucureşti în raport cu această decizie a Consiliului de Administraţie al Romgaz.

ELCEN furnizează 90% din energia termică a Bucureştiului şi este controlat de stat, prin Ministerul Energiei.

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat joi că autorităţile discută două variante privind RADET şi ELCEN, transferul unei părţi din ELCEN către primărie, respectiv falimentul regiei şi constituirea unui "RADET 2", fără datorii. Ministrul a asigurat că bucureştenii nu vor avea probleme la iarnă cu căldura.

Mai multe articole despre:
căldură Romgaz Bucureşti apă caldă Elcen