MENIU

Șeful Poliției din Mureș, trimis în judecată pentru luare de mită

Șeful Poliției din Mureș, trimis în judecată pentru luare de mită

Șeful Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, chestor Valentin Pescari, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată.

În același dosar a fost deferit justiției și Teodor Giurgea, directorul Administrației Bazinale de Apă Mureș, acuzat de dare de mită în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 4 octombrie 2011, chestorul Valentin Pescari, inspector șef al IJP Mureș, i-a pretins lui Teodor Giurgea ca, în calitate de director general al Administrației Bazinale de Apă Mureș, să trimită 30 de autobasculante de câte 30 de tone cu pământ rezultat din decolmatarea unui pârâu, în vederea amenajării unei parcele de teren care aparținea chestorului de poliție.

Pământul urma apoi să fie nivelat cu un buldozer, tot pe cheltuiala Administrației Bazinale de Apă Mureș.

Anchetatorii susțin că pretinderea a fost făcută pentru ca, în schimb, Valentin Pescari, în virtutea atribuțiilor sale de serviciu, să dispună mutarea unei rude a lui Teodor Giurgea, lucrător al IJP Mureș, la un alt serviciu din cadrul IJP Mureș.

La data de 26 octombrie 2011, Valentin Pescari i-a mai pretins lui Teodor Giurgea repararea, pe cheltuiala Administrației Bazinale de Apă Mureș, a unui autovehicul aparținând IJP Mureș.

Anterior, chestorul Valentin Pescari dispusese transferarea rudei lui Teodor Giurgea și se angajase față de acesta din urmă că o va muta din nou, la un alt compartiment, potrivit aptitudinilor sale.