MENIU

Efectele negative ale echinaceei. Când nu este indicat să apelezi la acest tratament naturist

<p>Efectele negative ale echinaceei. C&acirc;nd nu este indicat să apelezi la acest tratament naturist</p>

Se numără printre cele mai preţioase plante medicinale din lume, având o proprietatea de stimulent imunitar. Există nouă specii cunoscute de Echinaceea, toate fiind originare din Statele Unite şi Canada, iar cea mai folosită dintre acestea este Echinaceea pupurea.

Una din principalele recomandări pe care le fac producătorii de suplimente nutriţionale cu echinaceea este: pentru prevenirea răcelilor sau a gripei. Spre surpriză cercetătorilor, nici unul dintre studiile făcute nu a putut demonstra faptul că echinaceea are efecte reale în prevenirea infecţiei gripale. Însă, majoritatea au arătat că plantă este foarte eficientă în cazul racelilii şi gripei deja instalate, dacă tratamentul se face încă de la primele simptome.

Atenţie însă! Preparatele pe baza de echinaceea nu se iau niciodată pe stomacul gol, ci întotdeauna cu mâncare sau măcar un pahar mare de apă.

În plus, conform FamilyDoctor.org, nu trebuie luată mai mult de două săptămâni fără a vorbi cu un medic. Printre efectele secundare minore se numără stările de greaţă, ameţeală şi un stomac "agitat".

Situaţii în care echinaceea este contraindicată:

1. Eşti sub tratament alopat

2. Consumi alcool, cafea sau fumezi

3. Ai o boală autoimună

4. Eşti alergic

5. Ai astm

6. Ai optită

7. Eşti gravidă sau alăptezi

Sursa: bzi.ro

Mai multe articole despre:
efecte negative contraindicatii echinaceea