MENIU

Efectele devastatoare ale COSMETICELOR asupra ochilor tăi

Efectele devastatoare ale cosmeticelor asupra ochilor

Este important să urmezi paşii corecţi în demachierea si îngrijirea ochilor. Ce spun specialiştii despre efectele negative pe care produsele cosmetice le pot produce asupra ochilor.

Pe langa machiaj, ochii si tenul tau intra in contact, in timpul unei zile, cu nenumarati factori nocivi (praf, microbi, poluare). De aceea, este esential sa ne demachiem corespunzator inainte de a adormi, mai ales in zona ochilor.

Demachierea lor trebuie facuta dupa urmatorii pasi: pe pleoapa inchisa se utilizeaza discul demachiant in sens descendent, de la arcada pana la zona genelor, de trei ori.

Cu un nou disc demachiant, se elimina reziduurile ramase cu o miscare orizontala sub pleoapa inferioara, inspre tampla. Ai grija sa nu folosesti produse expirate, mai ales in zona ochilor: se irita foarte usor si poti face alergii sau chiar infectii.

Trebuie sa citim cu atentie eticheta si sa avem grija ca in compozitia lor sa nu intre parabenii. Acestia sunt niste compusi extrem de daunatori, care pot conduce la aparitia unor alergii.

De asemenea, folosirea lor a fost legata si de cresterea riscului aparitiei melanomului cutanat, dar si a cancerului de san - parabenii comportandu-se precum unii hormoni umani (estrogenii) si determinand tulburari endocrine la nivelul ovarelor, tiroidei si al hipotalamusului. De aceea, produsele cosmetice pentru care optam trebuie sa nu contina conservanti, chiar daca au un termen de valabilitate mai scurt.

E bine sa folosim cosmetice organice, in care parabenii sunt inlocuiti cu diverse uleiuri esentiale sau vitamine.

Citeşte mai mult pe garbo.ro.

Mai multe articole despre:
cosmetice demachiere efecte cosmetice ochi