MENIU

Șef RAR Tulcea, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au trimis în judecată, sub  control judiciar, pe Doru Manole, șef al Reprezentanței Tulcea a Registrului Auto Român (RAR), având și calitatea de avocat în cadrul Baroului Tulcea, săvârșirea a șase infracțiuni de luare de mită.

În același dosar, au mai fost trimiși în judecată, în stare de libertate, inculpa

ții Romeo Valentin Ștefan, Nicolaie Mercur și Cătălin Aurică, cu privire la săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au arătat că, în perioada 10 septembrie – 07 octombrie 2015, Doru Manole, în calitate de șef al reprezentanței Registrului Auto Român – Sucursala Tulcea, a primit de la 6 persoane suma totală de 900 lei, pentru a urgenta efectuarea verificării tehnice periodice și eliberarea unor certificate de autenticitate pentru diverse autoturisme, fără a exista programare prealabilă în acest sens.

La data de 07 octombrie 2015, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra lui Doru Manole fiind găsită suma de 200 lei.

Cu ocazia audierilor realizate în prezenta cauză, Romeo Valentin Ștefan, Nicolaie Mercur și Cătăln Aurică au făcut afirmații mincinoase în legătură cu faptele și împrejurările esențiale cu privire la care au fost întrebați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă și din partea Direcției Generale Anticorupție.