MENIU

EDU.RO. Rezultatele BAC 2017 pe site-ul Ministerului Educației până la prânz - LIVE UPDATE

EDU.RO. Rezultatele BAC 2017

EDU.ro REZULTATE BAC 2017. Sunteți gata de momentul adevărului? EDU.ro, afișează miercuri, 5 iulie, rezultatele la BACALAUREAT 2017, după o sesiune care le-a pus elevilor nervii la încercare, după examene mai ușoare sau mai grele, nemulțumiri și neînțelegeri. Notele vor fi afișate la avizierul școlilor, pe EDU.ro și pe Realitatea.net. Rămâneți alături de noi în cea mai importantă zi pentru a afla notele pentru București și toate județele țării. 

EDU.ro REZULTATE BAC 2017. Elevii care au dat BAC în 2017 vor primi rezultate parțiale până în ora 12:30, în ziua de 5 iulie 2017. Elevii nemulțumiți pot contesta aceste rezultate, prin depunerea de contestații între orele 16 și 20. Rezultatele finale la BAC vin luni, 10 iulie.

În cazul în care nu ați luat BAC-ul nu uitați că există varianta sesiunii din august-septembrie. Înscrierile pentru această sesiune încep în scurt timp. 

Rezultatele au fost publicate AICI

- Ministrul Educației a anunțat că anul acesta, promovabilitatea a fost de 71,4%, în creștere semnificativ față de anul trecut (66,7%)

EDU.ro REZULTATE BAC 2017: Ce s-a întâmplat anul trecut după contestații 

- Mai avem în jur de 30 de minute până la publicarea rezultatelor

RATA DE PROMOVARE A BACALAUREATULUI

*înainte de contestații

BAC 2016: 66,7% 
BAC 2015: 66,41% 
BAC 2014:60,65% 
BAC 2013: 56,4% 
BAC 2012: 44,3%

- Informație importantă: BACALAUREAT 2016 – 2017

În toamna anului 2016 – 2017 au început şcoala în CLASA A XII-A 140.000 de elevi!

Pentru examenul de BACALAUREAT S-AU ÎNSCRIS – 119.000 de elevi din promotia curenta!!!!!! In total s-au inscris pentru acest examen peste 135.000 de elevi din toate promotiile.

Asta inseamna ca in jur de 21.000 DE ELEVI DIN PROMOTIA CURENTA NU AU DEPUS EFORTUL SA SE INSCRIE LA BAC

o analiză de anul trecut. Statisticile EDU.ro oferă și o analiză a promovabilității. Potrivit acesteia cei mai mulți candidați care au promovat BAC-ul provind din promoția curentă, mediul urban și au urmat filiera teoretică. 

În total, au fost depuse 44.398 de contestaţii (cele mai multe -18.465 - la proba scrisă de Limba şi literatura română). În medie, rata de admitere a contestaţiilor la cele patru probe este de 41,50%: 46,5% la proba E)a), 49,7% la proba E)b), 39,8% la proba E)c) şi 35,3% la proba E)d).

Rata de promovare înregistrată de absolvenţii care au susţinut probele în prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2016 a crescut cu 1,4% după soluţionarea contestaţiilor: de la 66,7% la 68,1% (cu 0,3% peste rata de promovare de la finalul primei sesiuni din anul trecut), a anunțat EDU.ro.

Astfel, au promovat 88.167 de candidaţi dintr-un total de 129.395 de candidaţi prezenţi. În funcţie de anul şcolar în care au absolvit studiile liceale, 83.091 de candidaţi promovaţi provin din promoţia 2015-2016 (75,6%, rată de reuşită), iar 5.076 de candidaţi provin din promoţiile anterioare (26,1%, rată de reuşită). Numărul mediilor de 10 a crescut la 78 (iniţial au fost înregistrate 56).

EDU.ro REZULTATE BAC 2017: Exemplul francez de anul trecut

Rata de promovare a Bacalaureatului în Franța anul trecut a fost de 88,5%, un record, potrivit Lemonde.fr.

Nu mai puțin de 88,5% dintre elevii care au dat Bacalaueatul în Franța au promovat examenul, un rezultat excelent.

Rata de promovare este în creștere cu 0,7 puncte comparativ cu anul trecut.

Ministrul Educației Najat Vallaud-Belkacem i-a felicitat pe elevi și pe profesorii lor pentru rezultatele foarte bune.

Rezultatul este incomparabil cu cel obținut în România. Rata de promovare la sesiunea iunie - iulie 2015 a bacalaureatului din România, de 67,9 la sută, a fost cea mai mare din ultimii cinci ani, potrivit bilanţului pe ultimii 12 ani. 

EDU.ro REZULTATE BAC 2017: Ce urmează după examen

(1) După încheierea probelor din cadrul examenului de bacalaureat şi după evaluarea şi notarea tuturor lucrărilor scrise, se comunică rezultatele finale pentru toţi candidaţii.

(2) Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

(3) Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.

(4) Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

a) au susţinut probele de evaluare a competenţelor prevăzute în prezenta metodologie la art. 41, alin. (1), lit. A., B.,C., D.

b) au susţinut toate probele scrise prevăzute în prezenta metodologie la Art.41, alin. (1) lit. E. şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea;

c) au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise precizate la alin. Art. 41, alin. (1) lit. E.

(5) Candidatul care, la una din probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse se consideră că nu a susţinut proba respectivă.

(6) Media notelor la probele scrise, menţionată la alin. (4), punctul c), se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

(7) Candidatul care îndeplineşte, cumulativ, condiţiile precizate la alin. (4) este declarat „reuşit”.

(8) Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

(9)Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate la alin.(4), precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”.

(10)Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.

(11) Rezultatele examenului naţional de bacalaureat sunt publice.

(12) Pentru comunicarea rezultatelor finale ale bacalaureatului se întocmesc şi se afişează liste nominale care cuprind: numele şi prenumele candidaţilor, notele obţinute la fiecare probă scrisă, media generală, acolo unde este cazul, participarea şi, după caz, rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor şi rezultatul final: „reuşit"/„respins"/„neprezentat"/„eliminat din examen”.

(13) Rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale nu se contestă.

EDU.ro REZULTATE BAC 2017: Contestațiile

(1) Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat.

(2) Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.

(3) Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen.

(4) După centralizarea cererilor prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, lucrările se secretizează. Secretizarea se face, în toate centrele zonale de evaluare din judeţ, cu acelaşi tip de hârtie pusă la dispoziţie de comisia de bacalaureat judeţeană/a municipiului Bucureşti . După aceasta, se aplică ştampila „Bacalaureat 2011 – C.Z.E.”.

(5) În cazul în care Comisia naţională de Bacalaureat decide organizarea de centre de contestaţii la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti, lucrările se înaintează, prin delegat, comisiei judeţene /a municipiului Bucureşti de contestaţii, singura în măsură să acorde o nouă notă lucrării. Totodată, se transmite un borderou în care se menţionează proba de examen, disciplina, tipul de subiect, numărul de ordine al lucrărilor şi numărul de pagini pentru fiecare lucrare contestată.

(6) Comisia Naţională de Bacalaureat poate stabili organizarea de centre de contestaţii la nivel regional. Componenţa comisiei de contestaţii din centrele regionale este stabilită de comisia de bacalaureat judeţeană din judeţul unde a fost stabilit sediul centrului de contestaţii, cu acordul Comisiei Naţionale de Bacalaureat.

(7) În cazul în care se organizează centre regionale de contestaţii, lucrările de la centrele zonale de evaluare, ale căror rezultate iniţiale au fost contestate, se înaintează, prin delegat, comisiei de bacalaureat judeţene/a municipiului Bucureşti,. Aceasta numerotează lucrările contestate, pentru fiecare probă scrisă, disciplină şi tip de subiect şi le transmite comisiei regionale de contestaţii, singura în măsură să acorde o nouă notă lucrării.

EDU.ro REZULTATE BAC 2017: Reevaluarea lucrărilor

(1) Comisiile judeţene/ a municipiul Bucureşti/ regionale de contestaţii reevaluează lucrările primite şi acordă note lucrărilor contestate, conform baremelor de evaluare pentru probele scrise.

(2) Toate procedurile privind desfăşurarea activităţii în centrele zonale de evaluare sunt respectate şi în cazul comisiei judeţene de contestaţii.

(3) După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii.

(4) Hotărârile comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti/regionale de contestaţii se consemnează într-un proces-verbal care se semnează de către membrii comisiei şi de preşedinte.

(5) Lucrările scrise se restituie centrelor zonale de evaluare, împreună cu o copie de pe procesul-verbal. În cazul organizării centrelor regionale de contestaţii, documentele sunt predate delegaţilor comisiilor de bacalaureat judeţene/a municipiului Bucureşti din judeţele arondate centrului respectiv de contestaţii. O copie a procesului-verbal în care sunt consemnate deciziile comisiei de contestaţii este predată de comisia din centrul de evaluare, respectiv de comisia de bacalaureat judeţeană delegatului fiecărui centru de examen care a înaintat cereri de reevaluare a lucrărilor scrise. Borderourile de evaluare de la comisia de contestaţii şi procesulverbal se păstrează la sediul inspectoratului şcolar respectiv timp de doi ani.