MENIU

Ședință urgentă în PSD. Olguța Vasilescu, din nou șefă

Ultimele decizii din Kiseleff! Olguța Vasilescu este noua șefă de campanie a Vioricăi Dăncilă, în cursa pentru prezidențiale a președintelui PSD. Alfred Simonis a fost numit lider interimar al organizației de Tineret a PSD, după excluderea lui Gabriel Petrea. Un Congres al PSD este așteptat în maximum trei luni, pentru alegerea unei noi conduceri.

Viorica Dăncilă a anunțat luni seară că Lia-Olguța Vasilescu va conduce campania electorală pentru alegeri.

Olguța Vasilescu va fi șeful campaniei mele electorale, deci va conduce campania”, a declarat Dăncilă la România TV, potrivit Mediafax. Aceasta a mai spus că va intra în al doilea tur, după cum arată sondajele interne ale PSD.

Coordonatorii campaniei electorale pentru prezidențiale vor fi Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, Niculae Bădălău și Dumitru Buzatu, potrivit deciziei de vineri seară a Comitetului Executiv.

Anterior, secretarul general al PSD Mihai Fifor era șeful campaniei electorale. Unii social-democrați au propus vineri și suspendarea lui Mihai Fifor din funcția de secretar general al PSD, însă Viorica Dăncilă s-a opus. Propunerea nu a fost supusă la vot.

Liderul deputaților PSD Alfred Simonis a fost numit președinte interimar al organizației de Tineret a PSD, într-o întâlnire de Comitet a liderilor social-democrați, luni, la sediul partidului din Kiseleff, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Un Congres al partidului va avea loc în maximum trei luni, potrivit surselor citate.

La întâlnirea de luni seara din Kiseleff a Comitetului Executiv al Tineretului PSD au mai fost prezenți Viorica Dăncilă, Mihai Fifor, Marcel Ciolacu, Alfred Simonis și Gabriela Firea.

Deputatul Gabriel Petrea conducea organizația Tineretului Social-Democrat (TSD), însă acesta a fost exclus din partid, după ce a votat la moțiunea de cenzură.

Petrea activează acum în grupul deputaților Pro Europa.

El a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor că începând de luni va activa în grupul parlamentar PRO Europa.

Vineri, alături de Petrea și Sorin Marius Bota și Mihăiţă Găină au fost excluși din PSD, din același motiv - au votat la moțiunea de cenzură, deși „ordinul” social-democraților a fost să nu voteze.

”Trădătorii” din PSD care au votat moțiunea, excluși din partid! Cine a mai fost ”pedepsit”