MENIU

Ședință de urgență în PSD, convocată de Dragnea

Liderul PSD Liviu Dragnea și-a convocat colegii de partid la o ședință de urgență la Camera Deputaților, înainte de începerea lucrărilor în plen.

Ședință de urgență în PSD, convocată de Liviu Dragnea la ora 9,30, informează Realitatea TV. Deputații pesediști au fost chemați cu 30 de minute înainte de începerea lucrărilor de la Cameră.

Ședința de urgență vine în contextul în care PSD a pierdut majoritatea în Camera Deputaților după ce alți patru membri ai partidului au trecut la formațiunea politică a lui Victor Ponta.

Astăzi se va vedea pentru prima dată pe cine se poate baza PSD pentru a trece proiectele de legi. Practic, la fiecare vot pesediștii vor fi obligați să negocieze cu alte partide, aliatul principali fiind UDMR.

Deputații Ion Mociolca, Ion Spânu, Mihai Popa și Mihai Mohaci au demisionat recent din PSD și s-au înscris în partidul lui Victor Ponta, Pro România.

Prin urmare, PSD - 144 deputați după mișcarea anunțată luni - și ALDE - 19 deputați - au acum 163 de deputați.

Majoritatea de jumătate plus unu din Camera Deputaților, necesară pentru trecerea unor legi organice și pentru cvorum de vot final este de 165 de voturi.

Ponta îi dă lovitura decisivă lui Dragnea. Coaliția pierde majoritatea în Camera Deputaților

Coaliția PSD-ALDE poate fi ajutată însă de deputații UDMR, dar și o parte dintre deputații minorităților naționale. UDMR și coaliția PSD-ALDE au un protocol de colaborare parlamentară valabil până în 2020.

Mai multe articole despre:
PSD Liviu