MENIU

Economia acestei ţări creşte cu 7,7% şi, totuşi, e DEZAMĂGIRE naţională

Economia Chinei a încetinit

Cu toate că înregistrează o creştere economică foarte puternică în comparaţie cu restul lumii, de 7,7% în trimestrul al patrulea din 2013, economia Chinei a încetinit motoarele şi a produs dezamăgire în rândul analiştilor economici.

Creşterea economică a Chinei a încetinit în trimestrul al patrulea al anului trecut la 7,7%, odată cu reducerea ritmului de expansiune a producţiei industriei prelucrătoare şi investiţiilor în luna decembrie, la care se adaugă măsurile de restrângere a creditării, transmite Bloomberg.

În trimestrul anterior, Produsul Intern Brut al Chinei, a doua mare economie a lumii, a urcat cu 7,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012.

Analiştii anticipează că economia Chinei va creşte în acest an cu 7,4%, cel mai lent ritm de expansiune din 1990. Deşi cifrele pentru trimestrul al patrulea au depăşit uşor estimările economiştilor, acţiunile companiilor chineze au scăzut luni la minimele ultimilor cinci luni.

Faţă de trimestrul al treilea, economia chineză a crescut cu 1,8% în ultimele trei luni din 2013, încetinind de la plus 2,2% în perioada iulie-septembrie.

Mai multe articole despre:
China chinezi economia Chinei