MENIU

Ecologişti, atacaţi cu bolovani în munţi de un grup de necunoscuţi

Ecologişti, atacaţi cu bolovani în munţi, de un grup de necunoscuţi

Ecologişti bătuţi în creierii munţilor. O echipă formată din ghizi locali, ecologişti români şi jurnalişti din Germania a fost atacată pe Râul Alb, din Ţara Haţegului, de un grup de bărbaţi necunoscuţi. Cel mai grav rănit este unul dintre atacatori. Acesta a fost lovit în zona capului de o maşină şi a fost dus cu elicopterul la un spital din Cluj.

Gabriel Păun, şeful asociaţiei Agent Green, mai mulţi ghizi şi o echipă Deutsche Welle se aflau, duminică, în Geoparcul Dinozaurilor, din Ţara Haţegului. Aceştia documentau proiectul unei hidrocentrale şi încercau să afle dacă în zonă s-au făcut defrişări ilegale. Pe neaşteptate, au fost atacaţi de un grup de bărbaţi. Păun a fost lovit de mai multe ori, dar a reuşit să fugă.

Pe înregistrări se aude ploaia de bolovani care se abate peste maşină, ţipetele disperate ale jurnalistei din Germania, dar şi cum maşina îl loveşte pe unul dintre atacatori.

"Erau 4-5 oameni care atacau o maşină şi 4-5 oameni pe cealalată maşină. Ambele maşini au fost expertizate şi s-au constatat lovituri de bolovani, urme ale unui atac clar. În nebunia aia... Eu regret că s-a întâmplat, că până la urmă e vorba de un om", a declarat, pentru România Curată, şoferul automobilului.

Ecologiştii s-au întors cu poliţiştii să-l recupereze pe Gabriel Păun şi aparatura audio-video. Poliţiştii nu au dorit luni să comenteze situaţia, dar au transmis un comunicat.

Bărbatul lovit de maşină a fost rănit grav şi a fost dus cu elicopterul la spitalul din Cluj-Napoca. Medicii spun că starea sa este stabilă.