MENIU

Echinocțiul de toamnă - 23 septembrie 2023. Ziua ce va schimba totul în astrologie. Încotro se îndreaptă zodiile după acest moment crucial?

Echinocțiul de toamnă - 23 septembrie 2023

Echinocțiul de toamnă din 23 septembrie marchează un moment de cotitură în anul astrologic. Energia începe să se îndrepte într-o direcție nouă, ghidând schimbări, evoluție și creștere.

Echinocțiul de toamnă din 23 septembrie este un eveniment astrologic semnificativ. Acesta marchează trecerea către sezonul rece și o schimbare majoră în balanța forțelor din cosmos. În această zi, ziua și noaptea au o durată egală, iar de aici vine și numele echinocțiu, care provine din cuvintele latinești "aequus" și "nox", adică "noapte" și "egală". 

Dar acest eveniment are și o semnificație importantă în astrologie. Echinocțiul de toamnă reprezintă momentul în care Soarele intră în semnul zodiacal al Balanței, ceea ce constituie un nou început pentru ciclurile astrologice. Acest moment marchează o trecere de la energiile focului și ale verii, la energiile aerului și ale toamnei. Este momentul în care putem contempla echilibrul și balanța din viața noastră și putem să ne aliniem cu noile schimbări și evoluții care se pregătesc să vină.

Zodiile care suferă în tăcere: horoscopul oamenilor singuri

Dacă privim anul astrologic, Echinocțiul din septembrie este punctul de mijloc și un moment în care începem să coborâm prin capitolul la care am lucrat. Chiar dacă nu vom ajunge la sfârșitul acestei călătorii până la Echinocțiul din martie, putem reflecta asupra acestui stadiu al călătoriei noastre și asupra modului în care ne dorim să se încheie.

Cum dorești să se încheie acest capitol?

În ce direcție dorești să mergi cu restul poveștii? Ai libertatea de a fi autorul aici, iar deși nu avem control complet asupra evenimentelor din viețile noastre, Echinocțiul este un moment potrivit să te exprimi și să lași Universul, pe tine însuți și pe ceilalți să știe de ce avem nevoie.

Echinocțiul de toamnă și subțierea vălului

Echinocțiul de toamnă a fost mult timp un moment sacru în care velul dintre lumea fizică și cea spirituală devine subțire, iar grila energetică a planetei intră într-o vibrație și armonie superioară. Întregul Pământ Mamă răspunde la Echinocțiu, și acesta este ceva ce putem observa poate chiar cu schimbarea sezoanelor.

În emisfera nordică, natura începe să pălească, să elibereze și să lase să plece. În emisfera sudică, natura începe să înflorească și să înmugurească. Cu toții putem simți această schimbare de energie curgând prin viețile noastre. Putem constata că unele lucruri trebuie eliberate și că altele înfloresc în plinătate.

Top 5 zodii neloiale: bărbații care trădează fără pic de remușcare. Horoscopul decepțiilor

Cunoașterea a ceea ce trebuie să se extindă și ceea ce trebuie să se contracteze poate deveni mai clară odată cu răsăritul Echinocțiului. Putem începe să vedem ceea ce este cel mai important pentru noi, în ce ne dorim să ne investim energia și unde ne dorim să ne îndreptăm intențiile.

Dacă ne simțim dezechilibrati sau dorim să ne unim cu energiile Mamei Pământ, petrecerea timpului intenționat în natură, în conexiune cu aceasta, poate fi incredibil de armonizantă și vindecătoare.

Echinocțiul de toamnă din 23 septembrie marchează, de asemenea, începutul Sezonului Balanței, un semn zodiacal strâns legat de găsirea echilibrului și de fluxul dintre dăruire și primire în viețile noastre. Balanța reprezintă, de asemenea, sinele în celălalt, ceea ce suntem în esență în diferitele relații din viața noastră.

Ne place cine suntem atunci când suntem în jurul anumitor persoane?

Există anumite relații care ne scot în evidență ce este mai bun în noi? Există anumite relații care ne provoacă să creștem prin declanșarea traumelor și comportamentelor subconștiente? Există relații care sunt pur și simplu distractive și ne aduc aminte de bucuria pe care o avem? Există relații care par a fi unilaterale sau relații pe care trebuie să le menținem pentru a rămâne profesionale sau pentru a menține pacea?

Relațiile sunt adesea cei mai mari dascăli ai noștri. Avem nevoie de ele pentru a prospera, pentru a crește și pentru a ne înțelege cu adevărat cine suntem.

3 zodii ar putea avea parte de cele mai bune zile din viața lor în săptămâna 18 – 22 septembrie. Schimbări radicale

Iată un exercițiu de jurnal pentru a începe

Gândește-te la cea mai apropiată, cea mai profundă sau cea mai deranjantă relație a ta, și apoi răspunde-ți la următoarele întrebări. Aceste întrebări pot fi delicate, așa că simte-le, scrie Sfatul Parintilor. Urmează-ți intuiția sau pur și simplu începe să scrii și vzi ce răspunsuri apar. Aceste întrebări nu sunt într-adevăr concepute pentru a fi răspunse în totalitate, ci pentru a trezi sau a stârni diferite idei sau înțelegere.

Ce crezi că ai de învățat din această relație?

Simți că această relație are legături karmice sau este scrisă în contractul tău sufletesc? Dacă da, care crezi că este scopul superior al întregului proces?

Este posibil să proiectați ceva în această relație sau să doriți ca lucrurile să fie diferite decât sunt?

Ascultă cu adevărat și comunică clar în această relație sau presupui doar?

Este nevoie de o schimbare în această relație, și dacă da, poate această schimbare să înceapă cu tine?

Cum poți să te prezinți ca cea mai bună versiune a ta în această relație?

Ce părți ale tale sunt înăbușite în această relație? Ce părți ale tale sunt încurajate să se dezvolte?

Ce să faci ca să nu intri în depresie, în funcție de zodia ta