MENIU

Echinacea, planta vindecătoare a iernii

ECHINACEA

ECHINACEA este o planta originara din America de Nord. Folosita de catre triburile amerindiene, ea este astazi un remediu natural foarte raspandint in Europa si face parte din top 10 plante utilizate in scopuri medicinale.

ECHINACEA. Sunt cunoscute peste 10 specii de echinaceea, insa doar 3 sunt cultivate in scopuri medicinale: E.purpurea, E.augustifolia si E.pallida. Pentru tratamente, cea mai folosita parte a plantei este radacina.

ECHINACEA pentru gripa Daca ai facut gripa si niciun medicament (nici macar traditionalele antalgice) nu pare a functiona, ia ECHINACEA Aceasta contine zaharuri numite hexazaharide, care stimuleaza fabricarea anticorpilor, reducand astfel intensitatea si durata gripei.

Infuzie cu ECHINACEA Infuzeaza o lingurita rasa de bucatele de radacina de ECHINACEA intr-o cana cu apa fierbinte. Strecoara dupa 10 minute. Bea cate o ceasca dimineata, la pranz si seara, inainte de masa, timp de 7-10 zile.

 ECHINACEA pentru raceala Pentru raceala, bea cate 4 cesti de ceai de echinaceea pe zi, intre mese. Varsa 150 ml de apa fierbinte peste o jumatate de lingurita de radacina de ECHINACEA, acopera si lasa la infuzat 15 minute. Poti de asemenea sa faci un tratament cu tinctura de echinaceea, care se administreaza in prize de cate 30 de picaturi, diluate intr-un pahar cu apa, de 3 ori pe zi.

ECHINACEA pentru bronsita Excelenta in cazul afectiunilor respiratorii, ECHINACEA poate fi folosita si pentru bronsita. Se beau cate 4 cesti de ceai de ECHINACEA pe zi, la fel ca in cazul racelii.

De asemenea, tinctura de ECHINACEA poate fi folosita in cazul bronsitei.

Citeste articol integral: http://www.curademiere.ro/echinaceea-planta-vindecatoare-iernii/

Mai multe articole despre:
gripa plantă răceală echinacee echinacea