MENIU

Ce TREBUIE să știți despre EBOLA, care ar fi ajuns și în România

<p>Ce TREBUIE să știți despre EBOLA</p>

EBOLA. Pentru ca Ebola sa nu devina o noua gripa porcina e bine de stiut ca:

Medicul Tudor Ciuhodaru ne spune ce e bine să știm despre EBOLA.
 
1. Virusul se transmite doar prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau organele celui infectat inclusiv transmisie sexuala, chiar şi la 40 de zile după ce o persoană s-a vindecat.
2. Prezinta risc crescut calatorii in focar, familia si contactii celui infectat, personalul medical.
3. Incubatia dureaza intre 2 si 21 de zile, timp in care pacientul e asimptomatic.
4. Simptomele sunt nespecificice: febra, cefalee, mialgii, greturi, varsaturi, diaree sanguinolenta, eruptie toracica cu extensie spre cap si membre, urmate de hemoragie interna si externa.
 
,,Doresc să-i asigur pe cetăţeni că riscul de răspândire a Ebola pe teritoriile europene este extrem de scăzut. Acesta, în primul rând pentru că puţine dintre persoanele care se deplasează în Europa sunt susceptibile de a fi infectate şi, în al doilea rând, pentru că virusul se transmite doar prin contact direct cu fluidele corporale ale unei persoane bolnave'', a spus comisarul eurpean pentru sanatate Tonio Borg.
 
Introducerea educatiei pentru sanatate ca materie obligatorie de studiu in institutiile de invatamant ar crea acele deprinderi si abilitati privind igiena personala ce ar reduce riscurile oricarei maladii de tip infectios.
 
sursa:
Dr.Tudor Ciuhodaru
Doctor in stiinte medicale
Comisia de Sanatate
Mai multe articole despre:
Nigeria virus Africa ebola ebola în România