MENIU

Ești un om pesimist? Află ce ți se poate întâmpla neplăcut

<p>Ești un om pesimist? Află ce ți se poate &icirc;nt&acirc;mpla neplăcut</p>

Ce înseamnă a fi pesimist și cât de mult afectează pesimismul viața? În general, pesimistul se gândește la viitor în tonuri de negru sau – în cel mai bun caz – un gri inchis. Indiferent ce ar face, gânduri negative îi vin iar și iar în minte. Mai mult decat atât, pesimistul își plânge de milă. În loc să găsească o modalitate prin care să treacă peste diverse situații, să rezolve probleme, el se plânge – uneori chiar înainte de a se apuca de treabă – că n-are noroc, că lui nu-i iese nimic, că n-are sens să se agite pentru că, oricum, mai mult ca sigur, n-o să rezolve.

Pesimismul te tine pe loc:

Această atitudine negativistă nu face altceva decât să limiteze orizonturile, să blocheze respectiva persoana astfel încât aceasta să treacă de multe ori pe lângă soluție, fără ca măcar s-o observe, fiind prea ocupat să se gândească la relele ce vor urma sau să-și plângă de milă. Cu alte cuvinte, pesimismul te ține pe loc, te oprește din evoluție, nu-ți dă voie să te dezvolți (atât ca om, cât și în carieră).

Pesimismul este un magnet pentru lucrurile negative:

Este foarte greu ca un pesimist să se vindece, dar nu imposibil. Practic, un pesimist este dependent de gândurile negre. Mai mult, creierul este învățat să aducă la suprafață raționamente negative, să anticipeze evenimente negative care, până la urmă, se vor și petrece. Încet-încet te vei transforma într-un magnet de lucruri negative, de problemele care (pentru pesimist, evident) n-au nici o rezolvare. Și, pe cale de consecință, reapare sentimentul de frustare, de plângere de milă: „De ce numai mie mi se întâmplă aceste lucruri?”. Răspunsul este simplu.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO

 

 

 


Mai multe articole despre:
pesimism ganduri negative atitudine negativista