MENIU

E strigător la cer! Noul plan Facebook te va terifia

Că Facebook știe ce like-uri dai și ce comentarii lași nu mai e o surpriză pentru nimeni. S-ar părea, însă, că rețeaua vrea să știe și mai multe detalii despre activitatea ta pe platforma socială.

O vorbă înțeleaptă spune că atunci când ceva e gratuit, înseamnă că tu ești produsul. Această frază se aplică la majoritatea platformelor online pe care le folosim zilnic. Fie că e vorba de motoare de căutare, servicii de email sau rețele sociale, ele există doar pentru că au acces la datele utilizatorilor, date pe care le pot valorifica într-un fel sau altul.

Facebook, însă, este un serviciu despre care am putea spune că ne cunoaște mai bine decât ne cunosc rudele noastre. Folosim rețeaua lui Zuckerberg pentru a găsi știri, pentru a comunica și pentru a ne exprima gândurile, fie sub formă de statusuri, fotografii, clipuri video sau melodii.

Rețeaua se folosește de activitatea noastră atât pentru a atrage companiile de publicitate, oferindu-le date care le permit să găsească mai repede publicul țintă, dar și pentru a ne ține pe noi blocați mai mult timp în bula albastră.

Acum, s-ar părea că Facebook își modifică algoritmii pentru a afla și mai multe despre obiceiurile noastre.

Află cum plănuiește Facebook să te spioneze și mai mult!

Mai multe articole despre:
spionaj confidenţialitate Facebook intimitate