MENIU

E oficial! Ordinul pentru uciderea celor 140 de urşi a fost semnat

Turiştii, sfătuiţi să NU urce în Bucegi, din cauza unui URS lovit de maşină - poate deveni violent

Ministrul Mediului a semnat ordinul prin care peste 140 de urşi vor fi ucişi, în ciuda iubitorilor de animale care contestă inițiativa.

"Confirm. Am semnat acest ordin. Nu este vorba de nicio cotă de vânătoare, ci de o procedură clară în aceste cazuri în care omul este atacat de un urs", a declarat Graţiela Gavrilescu.

Recent, Ministrul Mediului a spus că nici protestele anunţate nu o vor îndupleca. Ordinul semnat urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

 

 

Petiţii după ce ministrul Mediului a anunţat că 140 de urşi vor fi împuşcaţi

Oamenii au iniţiat mai multe petiţii prin care cer anularea ordinului.

"M-au scos din sărite declaraţiile doamnei ministru de la Mediu, Graţiela Gavrilescu. A spus că indiferent de proteste, va merge înainte cu decizia de a ucide 140 de urşi. Eu nu am puterea de a mişca sau schimba singura lucrurile. Aşa că încerc să-i mobilizez pentru cei care simt ca mine. ordinul trebuie anulat, iar doamna ministru trebuie să plece din funcţie", a scris iniţiatoarea petiţiei.

"Din păcate, mă tem că într-adevăr oamenii nu vor ieși în stradă pentru a opri acest proiect criminal. Totuși, ordinul a putut fi amânat în toamnă și în primăvară datorită implicării organizațiilor neguvernamentale. Urșii, dacă sunt într-adevăr prea mulți, pot fi mutați prin înțelegeri în statele în care numărul lor este prea mic", mai scrie iniţiatoarea petiţiei.