MENIU

E cel mai mic nou născut care a supravieţuit din lume: cântărea mai puţin decât un grapefruit

Emilia este o mică luptătoare: s-a născut cântărind doar 296 de grame şi având o înălţime de 22 de cm şi este cel mai mic nou născut din lume care a supravieţuit.

Deşi cântărea mai puţin decât un grapefruit şi picioarele sale aveau dimensiunea unghiei de la mâna unui adult, de doar 3 cm, Emilia Grabarczyk este un adevărat copil miracol.

Născută în Germania, lumea medicală susţine, de comun acord, că supravieţuirea micuţei Emilia a ţinut foarte mult de echipa medicală care a îngrijit-o şi chiar a operat-o la stomac atunci când nu cântărea decât aproxmativ 500 de grame.

Hrănită printr-un tub minuscul la început, Emilia era alinată de medici cu ajutorul unui mic bureţel înmuiat în apă cu zahăr, gest care îi potolea şi durerile, scrie The Mirror.

Emilia s-a născut prematur din pricina unor probleme cu placenta mamei sale iar acum, la 9 luni de la naşterea sa, are şanse mari să nu aibă niciun fel de sechele. Medicii susţin că micuţa Emilia s-a întremat uimitor, ea cântărind 3 kg acum şi neexistând problema unei deficienţe a micuţei, primele şase luni reprezentând un efort uriaş al echipei medicale de la Spitalul din Witten.

Mai multe articole despre:
0 miracol Emilia Grabarczyk bebeluş prematur